'Edirne'ye Gel Ciğerimi Ye' temalı festival başladı

Edirne'de bu yıl 11'ncisi düzenlenen 'Edirne'ye gel ciğerimi ye' temalı Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, yerli ve yabancı bando ekiplerinin katıldığı tören ile başladı.

'Edirne'ye Gel Ciğerimi Ye' temalı festival başladı

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından “Edirne’ye Gel, Ciğerimi Ye” temasıyla düzenlenen 11. Uluslararası Edirne Bando ve Ciğer Festivali, start verdi. Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen bando ekipleri ve protokol üyeleri, alandaki yerini aldı.  Yerli ve yabancı bando ekiplerinin de yer aldığı törende renkli görüntüler oluştu.

Tava ciğer ustalarının en ön sırada yer aldığı tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"Bandocularımıza teşekkür ediyorum"

Edirne'nin tanıtımında önemli rol oynayan festivallerden birisini bir kez daha Edirnelilerle ve Türk milletiyle buluşturduklarını söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bu festivale destek veren bandoculara ve tava ciğer ustalarına teşekkür etti.

Yerli ve yabancı bando ekiplerinin 3 gün boyunca kentin çeşitli noktalarında konser vereceğini aktaran Gürkan, vatandaşları 'Edirne'ye gel, ciğerimi ye' sloganıyla düzenlenen festivale davet etti.

Programda sözü ve bestesi merhum Beyazıt Sansı'ya ait olan 'Tava Ciğer Marşı' da unutulmadı. Buradaki törenin ardından program Saraçlar Caddesi’nde devam etti.

Saraçlar Caddesi boyunca devam eden Kortej yürüyüşünü izleyen vatandaşlar, bando ekiplerini alkışlayarak bu renkli görüntüleri telefonlarına kaydettiler.

Bandoların mini konser ve gösterileriyle ilk gün etkinlikleri son buldu.

7 Ekim Cumartesi Günü Saat: 11.30'da iki köprü arasında toplanacak olan kortej buradan Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Dünyanın En Büyük Tavası’nın bulunduğu Karaağaç yolundaki alana kadar yürüyecek. Ekipler, Rekor Tava’nın önünde mini bir konser verecek. Saat: 14.00’te ise Edirne Belediyesi Protokol Evi’nde Ciğer ve Biber Söyleşisi gerçekleştirilecek.

Festivalin son günü olan 8 Ekim Pazar Günü de renkli görüntüler oluşacak, acı biber yeme yarışmaları düzenlenecek. Halka ücretsiz ciğer ikramının da yapılacağı festivalde, kentin dört bir yanında konserler verilecek.

Festivale bu yıl Edirne Belediyesi Bando Ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Bando Ekibi, Bulgaristan Dobriç Bando Ekibi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibi, Fanfara Mezzo Forte Otopeni Primaria Bando Ekibi, Seferihisar Belediyesi Bando Ekibi, İzmit Belediye Bando Ekibi katılıyor.

Festival boyunca Konserler, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir ve 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Şehitleri Parkı, Erasta Alışveriş Merkezi, Margi Outlet Alışveriş Merkezi, Ayşekadın Karakol Durağı, TAKSAV Parkı, Selimiye Yanı Edirne Belediyesi Meriç Kafe ve Şükrüpaşa Mahallesi Suni Gölet’te gerçekleştirilecek.

Özlem Ceylan