Edirne'de sahil kesimlerinde kaçak yapı kalmayacak

                İl Genel Meclisinin Ekim Ayı toplantılarının son oturumu gerçekleştirildi. Edirne'nin Keşan ve Enez ilçesinde bulunan Saros Körfezi sahil kesiminde imar planlanmaları İl Özel İdaresi yapacak. Buna göre ilk olarak Keşan ilçesi Sazlıdere köyü sahil kesimi imara açılacak. Konu ile ilgili konuşan İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, 'İmar planlarını yapamadığımız bu yerlerde kaçak yapılar çığ gibi büyüdü. İlk çalışmaları biten Keşan'a bağlı Sazlıdere Köyünde ruhsatsız yapılar yıkılacak yasal durumda olanlar ise planlamalar doğrultusunda kalacak.' Dedi. 

Edirne'de sahil kesimlerinde kaçak yapı kalmayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ruhsatsız yapılar yıkılacak yasal durumda olanlara ise bölge imara açıldı.

İl Genel Meclisinin Ekim Ayı toplantılarının 5. Birleşimi Mehmet Geçmiş Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı yoklamanın alınmasının ardından bir önceki toplantıya ait tutanakların okunması ile devam etti.

Meclis gündeminde İmar ve Bayındırlık Komisyon raporunda yer alan Sazlıdere Sahil Kesimi 2. Etap Konut Bölgesi İmar Planı hakkındaki raporun sunumu Komisyon Başkanı Yaşar Sasa tarafından meclis üyelerine okundu.

İl Genel Meclisinin Eylül ayı toplantılarında İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürlüğünün yazısı doğrultusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen imar planlanması hakkındaki rapora istinaden Çamlıca Belediyesinin tüzel kişiliği kaldırılarak köye dönüştürülmüş ve 2014 yılı Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda söz konusu bölge Edirne İl Özel İdaresi yetki alanına geçtiği belirtildi.

                Keşan ilçesi Sazlıdere köyü sahil kesimi imara açılması hakkındaki raporun okunmasının ardından meclis üyelerinin onayına sunularak oy birliği ile kabul edildi.

                “Kaçak yapılar çığ gibi büyüdü”

                İmar planlanması hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Saros Körfezinin Türkiye’nin incisi konumunda olduğunu belirterek sahil kesiminin 2006 yılından bu yana imar planlaması yapılamadığını söyledi.

                Geçmiş, “İmar planlarını yapamadığımız bu yerlerde kaçak yapılar çığ gibi büyüdü. İnsanların talepleri arttı ama biz sorumlu kamu kurumları olarak bu taleplere cevap veremedik. Bu bağlamda, dönemin valisi ve bakanlıklarla yapılan görüşmelerde nihayet 2 yıl önce, Saros sahili kesiminde plan yapma yetkisini İl Özel İdaresi'ne aldık. Bununla ilgili İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğümüz ile İl Genel Meclis'imiz çalışmalarına devam ediyor. İlk çalışmaları biten Keşan'a bağlı Sazlıdere Köyümüz oldu. Bununla ilgili planlar geldi, 2-3 eksiklik vardı, bunlar giderildi, bugün 28 il genel meclisinin oy birliğiyle Sazlıdere Köyü'nün bundan sonra sahilde kalan kısımları imara açılmış oldu ve imarlı alanlar oluştu.” Dedi.

                Meclis Başkanı Geçmiş, yapı kullanım belgesi olanların belgelerinin geçerli olacağını ancak ruhsatsız yapıların yıkılacağını belirtti.

Geçmiş ,”Kaçak yapılar için 'yapı kullanma belgesi' alanların da bu belgeleri geçerli olacak. Ama bu uğurda bizden ruhsat almayanlar, ya da ruhsatsız yapılar çok üzülerek söylüyorum ki yıkılacak. Yeni müracaat edenlere de ruhsatları ivedilikle verilecek. Artık Saros Körfezi'nde çarpık yapılaşmaya karşı bir önlem almış olduk. Şu anda yasal durumda olanlar ruhsat vereceğiz, kaçak yapı konumunda olanlar da vardı ama bu planlardan sonra onların alanları ruhsatlı alanlara dönüşecek.” Şeklinde konuştu.

Keşan ilçesi Sazlıdere köyü ile başlayan imar planması kentte bulunan tüm sahil kesimlerini kapsayacak şekilde genişleyecek.

 

Haber Merkezi