'Edirne'ye 46 milyar liraya yakın yatırım yaptık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Edirne'de gerçekleştirdiği mitingde, kente 46 milyar liraya yakın kamu yatırımı yapıldığı söyledi.

'Edirne'ye 46 milyar liraya yakın yatırım yaptık'

21 yıldır eser ve hizmet siyaseti ile büyüdüklerini ve Edirne’yi bu yolda ihmal etmediklerine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kente kamu yatırımı olarak 46 milyar liraya yakın yatırım yaptıklarını açıkladı.

"Edirne’de 628 bin dekar zirai araziyi çiftçiler için sulamaya açtık"

'Edirne'ye 46 milyar liraya yakın yatırım yaptık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim alanında 975 adet yeni derslik inşa ettiklerini aktardı ve şöyle devam etti:

“Gençlik ve sporda 7 bin 774 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Farklı dallarda toplam 41 spor tesisi kazandırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için toplam 2 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 40 yataklı Edirne Devlet Hastanesi dâhil 12 hastane ve 33 sağlık tesisi yaptık. Yatak kapasitesi 260 olan Uzunköprü devlet hastanesinin inşaatı sürüyor. TOKİ vasıtasıyla 6200 konut inşa ettik. Şimdi ise İlk Evim ile 1362 konut yapacak, İl Arsam ile 8000 altyapısı hazır arsa vereceğiz. Edirne Karaağaç bağlantı yolu ile tarihi Uzunköprü restorasyonuna devam ediyoruz. İstanbul Edirne Kırklareli Tekirdağ birbirine bağlayacak Halkalı Kapıkule hızlı tren çalışmalarımız etaplı olarak devam ediyor. Projenin tamamlanması ile Halkalı Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1 buçuk saate inecek. Edirne’ye 8 baraj, 3 içme suyu tesisi 50 sulama tesisi 5 arazi toplulaştırma, 115 taşkın koruma tesisi 32 gölet 3 atık su arıtma tesisi inşa etik.”

'Edirne'ye 46 milyar liraya yakın yatırım yaptık'

Edirne’de 628 bin dekar zirai araziyi çiftçiler için sulamaya açtıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllık yaklaşık 2 milyar lira zirai gelir artışı sağladıklarını kaydetti.

İnşaat safhasındaki 12 sulama tesisiyle 561 bin dekar araziyi daha suyla buluşturacaklarının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirneli çiftçilere 5 milyar lira tarımsal destek verildiğini belirtti.

'Edirne'ye 46 milyar liraya yakın yatırım yaptık'

Edirne’de yeni organize sanayi bölgesi ve Teknokent kurduklarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kapıkule, Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule sınır kapılarını modernize ederek şehrimizdeki ticaret potansiyelini arttırdık. Harabe durumundaki Edirne Sarayı’nı ecdadın hatırasına uygun bir şekilde restore ediyoruz. Enerjide 98 bin abonesi olan şehrimizin nüfusunun yüzde 76’sını doğalgaz kullanma imkanı sunduk.” Şeklinde konuştu.

'Edirne'ye 46 milyar liraya yakın yatırım yaptık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Edirne ve Türkiye’ye kazandırılacak hizmetlerin olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Belgin İba ve AK Parti Edirne 28.Dönem Milletvekili adaylarını kürsüye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Tekirdağ’da gerçekleştirilecek miting için alandan ayrıldı.