Edirne Ülkü Ocakları'nda bayrak değişimi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım tarafından Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığına Sertan Deniz'in yerine Olgun Birbey Şahinbaş atandı.

Edirne Ülkü Ocakları'nda bayrak değişimi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bayrak değişimine ilişkin açıklamada bulunan Genel Başkan Yıldırım, “Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığına Olgun Birbey Şahinbaş atanmıştır. Yeni görevinde başarılar diler, görevini devreden Sertan Deniz’e ve geçmiş dönemlerde Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı yapan tüm ülküdaşlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ederim” Dedi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın tensipleri ile Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı görevine atandığını söyleyen Olgun Birbey Şahinbaş, “Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in ve kutlu davamızın otağı, bir ömür makamların en şereflisi sayacağım Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı görevini yerine getireceğimin heyecanı ve verdiği haklı bir gururla, Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı görevine 24 Haziran 2022 tarihinde başlamış bulunmaktayım. Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanı olarak üstlendiğim görevin zor ve çetin olduğunun bilincindeyim. Bu görev, yıllardan beri yaptığım gibi var olan hizmetlerimin üst seviyesindeki çalışma hırsım ve azmim ile devam edecektir. Görev yapacağım süreçte kuşkusuz bütün başarılar ve güzel işler teşkilatımıza, kusurlar ve eksiklikler şahsıma aittir. Davamıza, partimize ve liderimize hainlik etmemiş kim varsa kapımız ardına kadar açıktır” ifadelerine yer verdi.

Bunun bir bayrak ve hizmet yarışı olduğunu söyleyen Şahinbaş, davaya olan hizmetlerinin bir ömür boyu devam edeceğini aktardı.  

Görev sürem boyunca tek bir gaye ve amacı olduğunu belirten Şahinbaş, “Milliyetçi-Ülkücü hareket için bayrağı bir adım ileri taşımak ve Allah rızası için hizmet etmektir. Bugün hamd olsun ocağımızdan yetişen her bir kardeşimiz Türkiye’nin her yerinde devletine ve milletine hizmet etmek için mücadele vermektedir. Dolayısıyla ocağımızdan yetişen arkadaşlarımız devletine hizmet ederse işte o zaman gelecekten hiçbir zaman endişe etmeyiz. Bizim geleceğe dair en büyük hazinemiz gençliğimizdir, gençlik olmazsa kazanımlarımız hiçbir anlam ifade etmez. O yüzden Başbuğumuz Alparslan Türkeş, bu hareketi Türk gençliği ile kurmuş ve mücadele vermiştir. Beş bini aşkın şehit verip hizmet ettik; bayrağımızı indirmedik, ezanımızı dindirmedik. Bilindiği üzere Ülkü Ocaklarımızın bir sloganı var, diyoruz ki ‘biz Milletimizin 57. Alayıyız’ şeklinde açıklamada bulundu.

Şehitlere ve gazilere yakışır şekilde emanete sahip çıkmak için var gücüyle çalışacaklarını söyleyen Şahinbaş, bayrağı hak ettiği yerlere taşımak ve ulaştırmak için var gücüyle çalışacaklarını ifade etti.

Özlem Ceylan