Edirne polisinden okul çevrelerindeki işletmelere denetim

Edirne'de ders bitimi okul önlerinde görev alan İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Yunus Timleri, Asayiş, Narkotik, Çocuk Şube, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı 13 ekip ve 30 personel  çevredeki işletmelerde denetim yaptı.

Edirne polisinden okul çevrelerindeki işletmelere denetim

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kentteki okullarda güvenliğin sağlanması amacıyla yürüttükleri çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelindeki 12 okulda huzur ve güvenin sağlanmasına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Edirne polisinden okul çevrelerindeki işletmelere denetim

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kentteki okulların çevresinde uygulama gerçekleştirildi. Okulların çevresinde şüpheli gördükleri şahısları durduran ekipler,  Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yaptı.

Öğrenci ve velilere denetimlerle ilgili bilgilendirme yapan polis ekipleri, tam not aldı. Denetimlerin artarak devam etmesini istediklerini belirten öğrenci velileri, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Motosikletli Yunus Timlerinin yanına gelen öğrenciler ise polislerle hem fotoğraf çektirdi hem de motosikletlerine yoğun ilgi gösterdi.  Denetimler çerçevesinde okul civarında bulunan ve alkol- sigara satışı yapan işletmelere de giden polis ekipleri, öğrencilere uyuşturucu madde,  alkol ve sigara satışının yapılmaması gerektiğini hatırlatarak uyarılarda bulundu.

Edirne polisinden okul çevrelerindeki işletmelere denetim

Okul önlerindeki denetimlerden memnun olduklarını söyleyen Veli Sezgin Yılmaz, bu denetimlerin arttırılması ve daha geniş bölgelere yayılması gerektiğini ifade etti.

Yapılan bilgilendirme ve denetimlerden dolayı polis ekiplerine teşekkür eden büfe işletmecisi Mehmet Sadıç, polis ekiplerinin bu çalışmasından memnun olduklarını belirtti.

Öğrencilere zararlı alışkanlık kazandıracak ürünler satmadıklarını söyleyen Sadıç, ve bu konuda hassas olduklarını ifade etti.

Özlem Ceylan