Edirne'nin en büyük sorunu bozuk yolları, toplu ulaşımı

Edirneli vatandaşlar kentte yaşadıkları en büyük sorunun bozuk yollar, alt yapı ve ulaşım olduğunu söyledi. Saraçlar Caddesi'ndeki vatandaşlar Baz Basın Yayın ve Medya'nın Dijital Yayınlar Koordinatörü gazeteci Ali Can Zeray'ın 'sizce Edirne'nin en büyük sorunu ne?' sorusuna cevap verdi. Vatandaşların büyük çoğunluğu kentin alt yapısı, yolları ve ulaşım sorunlarının en büyük sorunu olduğunu söyledi.

Edirne'nin en büyük sorunu bozuk yolları, toplu ulaşımı

 

Kaleiçi semtinde oturan emekli Nevzat  Dereli, 30 yıldır aynı borudan su içtiklerini belirterek kentin en büyük sorunun alt yapı sorunu olduğunu söyledi.

Kaleiçinde bir an önce alt yapı çalışmalarının başlaması gerektiğine vurgu yapan Dereli, “Alt yapı sorunu, Edirne’nin en büyük sorunu. Yollarımız henüz daha yapılmadı. Daha sonra su sorunumuz var. Hala daha 1993 yılında yapılan eski su borularından su içiyoruz. 30 yıldır aynı borulardan su içiyoruz. Kaleiçinde hala çalışma yok. Seçim geliyor vatandaşta buna göre oy versinler” dedi.

‘YOLLARI BOZUK’

Edirne’de yaşayan Meryem Sarar’da yolların bozuk olduğuna vurgu yaparak, “Edirne’nin en büyük sorunu şehircilik. Gelişmemiş olması. Tarihi yerlerimiz var, nehirlerimiz var ama değerlendiremiyoruz. Yolları ve ulaşımı ile birlikte. Yollar bozuk, ETUS var onun dışında hiçbir şey yok. Taksiler zaten çok pahalı.  Yani aracınız yoksa, Edirne’de mağdur olabilirsiniz” şeklinde konuştu. 

‘EDİRNE’YE HİÇ BİR ŞEY YAPILDIĞI YOK’

Emekli vatandaşlardan Ali Engin’de kentte yatırım yapılmamasına değinerek ETUS’un hizmetini eleştirdi. Şoförlerin özelikle 65 yaş üstü vatandaşa  kötü davrandığına vurgu yapan Engin: “Edirne’nin en büyük sorunu ETUS. Ne yolcu şoförlerinde saygı var nede kendilerinde hayır var. Bu 65 yaş üstü insanlara nasıl davrandıklarını gelsinler kendileri görsünler. Çok kötü davranıyorlar ve üzülüyoruz. Gurumuz kırılıyor. Şu Edirne’ye hiçbir şey yapıldığı yok. Hele bir Belediye başkanımız var hiçbir şeyden haberdar değil. Yollara bakıyorum yapıldı ama su boruları her taraf yeniden patlıyor. Bu bizim paramız. Şimdi suya ödediğimiz para elektrikten daha fazla veriyoruz. Kimsenin çalıştığı yok, hepsi müdür belediyede”diye konuştu.  Ali Dirden’de,  Edirne’nin ulaşım sorunu olduğunu belirterek bir an önce soruna çare bulanmasını istedi.