'Edirne kendi potansiyelinin üzerinde bir iş yapıyor'

Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, yardım çalışmalarının devam ettiğini ve gelen talepleri hızlı bir şekilde karşılık vererek yardım tırlarını deprem bölgelerine gönderdiklerini söyledi.

'Edirne kendi potansiyelinin üzerinde bir iş yapıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden olan ve “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden zarar gören vatandaşlar için başlatılan yardım kampanyaları hızla devam ediyor.

Edirne Vali Yardımcısı Zafer Karamehmetoğlu, deprem bölgesinden gelen taleplere hızlı bir şekilde karşılık verdiklerini ve yardım çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Karamehmetoğlu, Edirne’nin sınır kenti olması nedeniyle Avrupa’dan gelen yardımların kentteki depolarda toplandığını ardından deprem bölgesindeki şehirlere nakledildiğini dile getirdi.

Çok büyük bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Karamehmetoğlu, “AFAD'ın Türkiye depolarından birisi Edirne. Deprem bölgesinden talep geldiği anda depolarda tasniflediğimiz malzemeleri ivedi bir şekilde hemen gönderiyoruz. Çok hızlı çalışıyoruz. Gönderdiğimiz tırlar azalır gibi oluyorken birden yardımlar gelmeye başlıyor ve tekrardan yükleme yapıyoruz. Şükürler olsun çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Edirne kendi potansiyelinin üzerinde bir iş yapıyor. Sağ olsun, tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan memurlarımız, öğrencilerimiz, engelli kardeşlerimiz herkes elinden geldiğince yardım ediyor. Tek yürek olduk. Hamd olsun çok güzel bir birliğimiz var. Bu sıkıntıların üzerinden devletçe milletçe geleceğimizi inanıyorum.” Dedi.

Doğukan Vurgun