Edirne'de yardım kampanyası devam ediyor

Edirne'de 'asrın felaketi' olarak nitelenen merkez üssü Kahramanmaraş olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası devam ediyor.

Edirne'de yardım kampanyası devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 kenti etkileyen deprem Cumhuriyet tarihinin en büyüklerinden bir tanesi olarak kayıtlara geçti.

Edirneli vatandaşlar depremzedelere yönelik yapılan yardım çağrısına destek vermeye devam ediyor. Vatandaşlar ayni yardımlar için başta giysi olmak üzere çeşitli eşyaları belirlenen toplama merkezlerine getirerek kampanyaya katılıyor.

Edirne'de, Valilik koordinasyonundaki yardım kampanyaları kapsamında toplanan malzemeler, tasnif edilerek hazırlanıyor.

Vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu’nda kurulan toplama merkezinde deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırladıkları eşyaları getirmeye devam ediyor.

Vatandaşlar eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için kışlık giysi, katalitik soba, temizlik hijyen malzemesi, kuru bakliyat, yatak, battaniye, konserve, çocuk bezi, çocuk maması ve çizme gibi eşyaları deprem bölgesine gönderilmesi için toplama merkezine getiriyor.

Mimar Sinan Spor Salonu’nda oluşturulan sosyal marketten depremzedeler ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Depremzedeler birçok ihtiyacını sosyal marketten karşılıyor. Sosyal marketin kapasitesi artırılarak depremzedelerin ihtiyaç duyacağı ürünlerinde çeşidi artırıldı.

Yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu giderek hazırladıkları eşyaları yetkililere teslim edebiliyor.

Doğukan Vurgun