Edirne'deki kuyumcularda yılbaşı hareketliliği başladı

2022 yılının bitmesine sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan Edirneli kuyumcular, yılbaşına özel indirimlerle müşterilerini beklemeye başladı. Yılbaşı için ailesine ve sevdikleri için hediye arayışına başlayan vatandaşlar için özel indirim yaptıklarını söyleyen  Saraçlar Caddesi Esnaflarından Rahmi Cömert, bu yıl satışlardan umutlu olduklarını aktardı.

Edirne'deki kuyumcularda yılbaşı hareketliliği başladı

Kenarda parası olan ve yatırım yapmayı düşünen vatandaşlara yılbaşından önce altın almalarını tavsiye eden Saraçlar Caddesi Esnaflarından Rahmi Cömert, 2022 yılının bitmesine kısa bir süre kala ürün çeşitliliğini arttırdıklarını ve özel indirimlerle müşterilerini beklemeye başladıklarını ifade etti.

Yılbaşı için tektaş, beştaş, baget, hayalet kolye gibi çeşitli ürünlerin tezgahtaki yerini aldığını söyleyen Kuyumcu esnafı Rahmi Cömert, her bütçeye göre ürün olduğunu belirtti.

"Ürünlerimizde yılbaşına özel indirim yaptık"

Ürünlerde yılbaşına özel yüzde 50 indirim olduğunu aktaran Cömert, "Pırlantada yüzde 60'a varan indirimimiz var. Saatlerde ve gümüşlerde yüzde 50 indirimimiz var. Yılbaşı için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Müşterilerimiz sormaya başladı hareketlilik var. Bu yıl geçen yıllara göre daha iyi bir yılbaşı geçireceğimizi düşünüyoruz. Havalar da güzel gittiği için vatandaşlar çarşıya çıkıyor. Bu durum da alışverişlere olumlu yansıyor. Bütün esnafın bu yılbaşı daha iş yapacağına inanıyoruz. Oteller bile şimdiden dolmaya başladı. bu durum Edirne için sevindirici bir haber. Edirne esnafının kazanması herkese bir şekilde yansıyor. Esnaflarımız iyi hizmet ediyorsa, kaliteli ürün getiriyorsa ve fahiş fiyat uygulamıyorsa herkesin para kazanacağına inanıyorum" şeklinde açıklamada bulundu.

Yerli müşterilerin yanı sıra Bulgaristan'dan gelen müşterilerin de sevdiklerine hediyelerini ve diğer ihtiyaçlarını Edirne'den karşıladığını söyleyen Cömert, Kovid-19 salgını ile mücadele döneminde yaşadıkları zorluklar sonrası işlerin yavaş yavaş düzene girmeye başladığını ifade etti.

Özlem Ceylan