Edirne'de yardım kampanyası devam ediyor

Edirne'de merkez üssü Kahramanmaraş olan, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla gerçekleştirilen yardım kampanyası devam ediyor.

Edirne'de yardım kampanyası devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 kenti etkileyen deprem Cumhuriyet tarihinin en büyüklerinden bir tanesi olarak kayıtlara geçti. Edirneli vatandaşlar depremzedelere yönelik yapılan yardım çağrısına sessiz kalmadı. Vatandaşlar ayni yardımlar için başta giysi olmak üzere çeşitli eşyaları belirlenen toplama merkezlerine getirerek kampanyaya katılıyor.

Edirne'de, Valilik koordinasyonundaki yardım kampanyaları kapsamında toplanan malzemeler, tasnif edilerek hazırlanıyor.

Vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu’nda kurulan toplama merkezinde deprem bölgesine gönderilmek üzere hazırladıkları eşyaları getirmeye devam ediyor.

Vatandaşlar eldiven, mont, bot, bere, çocuklar için kışlık giysi, katalitik soba, temizlik hijyen malzemesi, kuru bakliyat, yatak, battaniye, konserve, çocuk bezi, çocuk maması ve çizme gibi eşyaları deprem bölgesine gönderilmesi için toplama merkezine getiriyor.

Yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar Mimar Sinan Spor Salonu giderek hazırladıkları eşyaları yetkililere teslim edebiliyor.

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde usta öğretici olarak görev yapan Gülşen Korkmaz, gönüllü olarak yardım kampanyasına destek verdiğini söyledi.

Tüm vatandaşlara çağrıda bulunan Korkmaz, herkesi yardım kampanyasına destek olmaya davet etti.

“Kullanılamaz olan eşyalar vakit kaybına neden oluyor”

Yardımlar için en çok ihtiyaç duyulan malzemelerden bahseden Korkmaz, “En çok gıda ürünlerine ihtiyaç duyuyoruz. Konserve, bebek mamaları, bakliyat ve kuru gıda gibi ihtiyaçlarımız var. Bebek mamalarının toz halinde olanlarını ısıtmak için tabii ki bir alet gerekir. Şuanda depremzedelerimizin elinde ısıtıcı bir alet bulunamayacağı için hazır bebek mamalarına daha fazla ihtiyaç var. Şu anda seyyar tuvalet alımı yapıyoruz. Alımlarımız bittikten sonra ivedi bir şekilde göndereceğiz. Bunun haricinde birçok eşya lazım. Yalnız kullanılabilecek malzemelerin gönderilmesi çok önemli. Yazlık malzemeler çıkıyor. Biz bunları ayrıştırmakla zaman kaybediyoruz. Koli gönderecek olan arkadaşların hazır bir şekilde, poşetli bir şekilde göndermeleri istiyoruz. Tabi ki bunların kullanılabilir eşyalar olması. Çünkü biz bunları ikinciye tasniflemekle uğraşıyoruz. Bu durum bizim vaktimizi çok çalıyor. Yani yardımların biraz daha uzun sürede gitmesine sebep oluyor. Bu anlamda biraz hassasiyet göstermek gerekiyor.” Dedi.

Yardım kampanyasına katılımın çok fazla olduğunu belirten Korkmaz, duygu dolu anlar yaşadıklarını dile getirdi.

Korkmaz, kampanyalarla destek veren vatandaşlara teşekkür etti.

Kullanılmaz durumda olan kıyafetleri gönderenlere isyan etti

Gönüllü olarak yardım kampanyasına destek veren Nebahat Güçyener, bazı vatandaşların gönderdiği kıyafetlere isyan etti.

Güçyener, evde kullanılmayan eşyaların depremzedelere gönderilmediğini belirterek herkesi duyarlı olmaya davet etti.

“Takma kirpik gönderen var”

Edirne’ye ilk günden beri depremzedelerin geldiğini ifade eden Güçyener, “İlk günden beri Edirne’ye depremzedeler geliyor. İnanın çok kötü durumdalar. Hale şokta olanlar var. Elimizden geldiği kadar onlara yardım ediyoruz. Tüm Edirnelilerden lütfen duyarlı olalım. Evinizde kullanmadığınız eşyaları buraya göndermeyin. Abiye kıyafetler, topuklu ayakkabı, takma kirpik gibi gönderenler var. Lütfen o insanların kolileri açacağını düşünün. Siz olsanız o kutuları açıp ta o kıyafetleri giyer misiniz. Onlarında bir gururu var. Depremzedeleri rencide etmeden herkesi duyarlı olmaya davet ediyor.” Diye konuştu.

Doğukan Vurgun