Depremzedelere yönelik ücretsiz market oluşturuldu

Edirne'de Mimar Sinan Spor Salonu' yardım toplama merkezinde depremzedelere yönelik ücretsiz market oluşturuldu.

Depremzedelere yönelik ücretsiz market oluşturuldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen cumhuriyet tarihinin en büyük depremleri büyük bir yıkıma neden oldu. Türkiye genelinde başlatılan kampanyalarla birlikte bölgeye yardımlar devam ediyor. Edirne’de Mimar Sinan Spor Salonu’na yardım malzemeleri gelmeye devam ediyor. Yardım kampanyası için seferber olan Edirneliler gıdadan giyime, hijyenden ısınma aletlerine kadar pek çok malzemeyi toplama merkezine getiriyor.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelenen depremler nedeniyle toplanan malzemeler gönüllüler tarafından tasnif ediliyor. Eşyalar paketlenerek tırlara yükleniyor. Deprem bölgesine gönderilen tırların yanı sıra Edirne’ye gelen depremzedeler içinde çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Mimar Sinan Spor Salonu’nda toplanan yardım malzemeleri tasnif edildikten sonra oluşturulan markette raflara yerleştiriliyor. Depremzedeler oluşturulan markete gelerek ücretsiz bir şekilde ihtiyacı olan eşyaları alabiliyor.

Ücretsiz markette temel ihtiyaçların yanı sıra küçük yaştaki çocuklara yönelik giyim, gıda ve bebek ürünleri de yer alıyor.

Ücretsiz markete gönüllü olarak destek veren Hilal Işık, depremzedelerin ihtiyaçlarının listelenerek raflandığını söyledi.

Işık, depremzedelerin ücretsiz markete gelerek yada ilgili kurumdan istekte bulunarak ihtiyaçlarını giderebileceğini aktardı.

Oluşturulan ücretsiz markette birçok ürünün bulunduğunu ifade eden Işık, “Burada gıda, hijyen gibi malzemeler depremzedeler için hazırlanıyor. Onlara uygun listelenen kolileri türüne göre ayrıştırarak depremzedelerin ikamet ettiği yerlere götürülüyor. Depremzedeler bu market bölümüne gelerek de ücretsiz bir şekilde alışveriş yapabiliyor. Hijyen, gıda, iç çamaşırı, kıyafet, bir insanın ihtiyacı için ne gerekiyorsa her şey burada var. Hepsi raf raf ayrılmış şekilde. Depremzedelerin ihtiyaçlarını uygun koliler de hazırlanıyor.” Dedi.

Doğukan Vurgun