Edirne'de ulaşımda zamlı tarifeyle yolculuk başladı

Edirne Belediye Meclisi Ocak ayı olağanüstü toplantısında şehir içi ulaşımın sağlandığı ETUS ücretleri için alınan zam kararı hafta başı ile birlikte uygulanmaya başladı.

Edirne'de ulaşımda zamlı tarifeyle yolculuk başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alınan karar hafta başı itibariyle uygulanmaya başladı. Bu çerçevede kent kartla sivil biniş 6 lira 88 kuruştan 9 liraya, öğrenci 4 lira 75 kuruştan 6 lira 45 kuruşa, kredi kartı ya da temassız kartı kullanımı 10 lira, QR biletler ise 11 lira olarak uygulamaya geçti. Öte yandan ise 9 Ocak tarihinden itibaren nakit para ile binişler sona erdi. Akıllı şehir olma yolunda yapılan bu yenilik özellikle kente gezmeye ya da işini halletmeye gelen vatandaşlar tarafından olumsuz tepkiler aldı.

Edirne Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında toplu ulaşım için alınan zam kararı hem öğrencileri hem de vatandaşları şaşkına çevirdi.  Zamlı fiyattan yolculuk yapmaya başlayan vatandaşlar, kentte belediye otobüsü olması gerektiğini ve ayrıca ailesinden uzakta zor şartlarda öğrenim gören öğrencilere de kolaylık sağlanması gerektiğini ifade etti.

Edirne gibi en çok turist ağırlayan bir ilde belediye otobüsünün olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu aktaran vatandaşlar, alınan ücrete göre hizmet kalitesinin yetersiz olduğunu savundu.

İpek Esma Çeşme