Edirne'de ücretsiz ziyaret edilen müzeler, yoğun ilgi gördü

Müzeler kenti olarak da bilinen Edirne'de  '18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü' dolayısıyla ücretsiz olarak ziyarete açılan müzeler yoğun ilgi gördü.

Edirne'de ücretsiz ziyaret edilen müzeler, yoğun ilgi gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası olarak kutlanıyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından 1977’de ilan edilen 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü, “Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah” temasıyla kutlanıyor. Kutlama etkinlikleri kapsamında, 18-24 Mayıs tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzelerde sergiler, konferanslar, konserler, panel ve söyleşiler, atölye çalışmaları, müze eğitim faaliyetleri, dans gösterileri, defileler, rehberli müze ve Örenyeri gezileri gibi etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerle hem müzelerin tanıtımı yapılıyor hem de müzeler hakkında farkındalık oluşturuluyor.

Bu çerçevede ücretsiz olarak ziyarete açılan Edirne Müzesi ve Edirne Türk – İslam Eserleri Müzesi de yoğun ilgi gördü. Müzeleri ziyaret eden vatandaşlar, sevdikleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek günün tadını çıkardı.

Bazı vatandaşlar yakınları ile görüntülü konuşarak bu anı paylaşırken, bazıları ise tarihi bilgilerini pekiştirme fırsatı buldu.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin