Edirne'de Turizm Danışma Ofisi düzenlenen törenle açıldı

Edirne'de 48'nci Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Turizm Danışma Ofisi açılışı gerçekleştirildi.

Edirne'de Turizm Danışma Ofisi düzenlenen törenle açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye'nin gölgesinde ziyaretçilere hizmet sunacak Turizm Danışma Ofisi düzenlenen törenle açıldı.

Edirne’de turizm alanında faaliyet gösteren birçok kişi ve kuruluşun destekleriyle oluşturulan ofisin açılış kurdelesi Vali Yunus Sezer ve protokolün katılımıyla kesildi.

Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, Turizm, gastronomi,  konaklama ve tarihi yapıları ele almak gerektiğini ve geç kalınmış olsa da böyle bir ofisin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Tarihi konakların turizme kazandırılması için çalışıyoruz"

Edirne'de  bin 500’ü aşkın tarihi yapı olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Bu lokasyonu bizim hızlı bir şekilde çoğaltmamız lazım. 6 milyonu aşkın gelen turist sayımız var ama konaklamaya baktığımız zaman yüzde 10’u ancak gecelik konaklama yapıyor. Konaklama adına otellerimiz arttırılabilir ama bunun yanında konaklarımız var. Bunların bir an önce turizme kazandırılması için çalışıyoruz. Kültürel varlıklarımızın gün yüzüne çıkarılması için hızlı bir şekilde çalışmaya ihtiyacımız var. Önümüze hızlı bir yol haritasını koyup yol almamız gerekiyor. Turizm ve trafiği ele almamız gerekiyor. Turizm ve gastronomiyi, konaklamayı, tarihi yapıları ele almamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere 24 saat hizmet vermek üzere bu açılışın yapıldığını belirtti.

Bu Turizm Danışma Ofisi'nin tamamının tefrişatının şehrin turizm yatırımcıları tarafından yapıldığını söyleyen Soytürk, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise, Vali Sezer'e turizm konusunda verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

 Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Edirne Valisi Yunus Sezer ve beraberindekiler ofisi gezerek bilgi aldı. Vali Sezer ve beraberindeki heyet daha sonra ciğer tavasının başına geçerek tava ciğer pişirdi ve katılımcılara ikram etti.

Ofisin açılışına Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı J. Albay Hacı Ali Büber, AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, Edirne Baro Başkanı Gökhan Karakoç da katıldı.

Doğukan Vurgun- Berkan Yılmaz