Edirne'de toplu ulaşımda zamlı tarifeyle yolculuk tepki çekiyor

Edirne Belediye Meclisi Edirne Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında görüşülen ve şehir içi ulaşımın sağlandığı ETUS ücretleri için alınan zam kararı çok geçmeden uygulanmaya başladı.

Edirne'de toplu ulaşımda zamlı tarifeyle yolculuk tepki çekiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında gündeme gelen ve AK Parti'nin ret oyu vermesine rağmen ETUS ücretlerine yapılan zam uygulanmaya başladı. Zamlı tarifeyle yolculuk yapan vatandaşlar, 'biz zamma değil, hizmet olmaması, şoförlerin tavırları ve balık istifi gibi yolculuğa tepkiliyiz' diyerek eleştirilerde bulundu.

Kısa süre önce yapılan zam sonrası yeni bir zam geldiğini duyan vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. En pahalı ulaşımın sağlandığı kentin Edirne olduğunu belirten vatandaşlar, kısa mesafe ve uzun yolculuğun aynı fiyat olmaması gerektiğine değindi. Üniversite öğrencilerinin gelmesine kısa süre kala yapılan zammın onları da zora sokacağını aktaran vatandaşlar, 'öğrencilerin barınma sorununun yanına bir de ulaşımdaki pahalılık eklendi' dedi.

"Belediye otobüsü olmalı"

Zamlı fiyattan yolculuk yapmaya başlayan vatandaşlar, kentte belediye otobüsü olması gerektiğini ve ayrıca ailesinden uzakta zor şartlarda öğrenim gören öğrencilere de kolaylık sağlanması gerektiğini ifade etti. 'Ne yolları yol, ne ulaşımı ulaşım bu kadar yerli-yabancı turist gelip gidiyor Edirne bunu hak etmiyor' diyerek duruma tepki gösteren vatandaşlar, artık bu duruma bir çözüm bulunmasını ve hizmet kalitesinin arttırılmasını istiyor.

Özellikle işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde şoförlerin kontak kapatarak evlerine gittiğini gördüklerini söyleyen vatandaşlar, 'Herkes işine evine yetişmeye çalışırken, kaç dakika otobüsün gelmesini bekliyoruz. Sefer sayıları arttırılmalı' ifadelerine yer verdi.

Edirne gibi en çok turist ağırlayan bir ilde belediye otobüsünün olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu aktaran vatandaşlar, alınan ücrete göre hizmet kalitesinin yetersiz olduğunu savundu.

Bu çerçevede alınan karar sonrası kent kartla sivil biniş 12 TL'den 16,80'e, öğrenci 8lira 50 kuruştan 11 lira 90 kuruşa, kredi kartı ya da temassız kartı kullanımı 14 TL'den 19 TL'ye, QR biletler ise 15 liradan 20 liraya yükseltilerek uygulanmaya başlandı.

Haber Merkezi