Arslan, 'Hayata geçirilen projelerle uğraşmak yerine kendi yapamadıkları işleri tamamlasınlar'

Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, CHP Lalapaşa ilçe kongresinde konuşma yaparak AK Partili Lalapaşa Belediyesi'ne yönelik eleştirilerde bulunan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a sert bir dille yanıt verdi. Köy yollarının bile Edirne merkezden daha düzel ve konforlu olduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, kendi beceriksizliklerinin üstünü başkalarına çamur atmaya çalışarak kapatamayacaklarını vurguladı.

Arslan, 'Hayata geçirilen projelerle uğraşmak yerine kendi yapamadıkları işleri tamamlasınlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi Lalapaşa ilçe kongresinde konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, "Lalapaşa ilçesinin iktidar partisinde olmasına rağmen şu an hizmetin hiç olmadığı bir yer. Yollarının bozuk olduğunu görüyorum" söylemlerine AK Partili Belediye Başkanı İsmail Arslan'dan yanıt gecikmedi. Hayata geçirilen projelerle uğraşmak yerine kendi yapamadıkları işleri tamamlasınlar" diyen Başkan Arslan, Lalapaşa ilçesinde hayata geçirilen proje ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Göreve geldikleri günden bu yana ilçenin daha modern hale getirilmesi için her türlü çalışma ve projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, eleştirilere sert bir dille yanıt verdi.

Öncelikle yolların sıcak asfaltla yenilenmesi ve modern hale getirilmesi konusundaki çabalarına değinen Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, ilçede hayata geçirdikleri çalışma ve projeleri anlattı.

"Yılsonuna kadar ilçemizin tamamına doğalgaz hizmeti sunacağız"

Lalapaşa ilçesindeki tüm caddeleri sıcak asfaltla yenilediklerini ve bu sayede ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesini sağladıklarını vurgulayan Başkan Arslan, "Ayrıca, doğalgaz altyapısını %65 oranında tamamladık ve yılsonuna kadar ilçemizin tamamına doğalgaz hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bu süreçte devam eden doğalgaz çalışmalarımız nedeniyle yarım kalan yolları da tamamlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yani kısacası yılsonuna kadar hem ilçemizin tamamına doğalgaz vereceğiz hem de bu nedenle yarım kalan tüm yollarımızı da asfaltlayacağız" ifadelerine yer verdi.

"Sizin gibi parke taş üzerine asfalt dökmedik"

Köy yollarının bile Edirne merkezden daha düzel ve konforlu olduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, Devletin tüm imkanlarını Trakya bölgesindeki yatırımlara kullandıklarını belirterek, kendi beceriksizliklerinin üstünü başkalarına çamur atmaya çalışarak kapatamayacaklarını vurguladı.

İlçedeki ara yolları yeniden düzenlediklerini ve 10 bin metrekarelik paket taşı döşediklerini belirten Başkan Arslan, bu projeyi hayata geçirerek,  hem ilçenin altyapısını güçlendirdiklerini, hem de estetik görünüm kazandırdıklarının altını çizdi. Edirne merkezde daha önce asfaltlanan yerlerin kaçıncı kez asfaltlandığını ve üstünkörü yapılan işler yüzünden aynı bölgelerin defalarca kazılmasından dolayı oluşan tepkilere yanıt vermek yerine yapılan güzel işleri karalamaya çalışmanın hoş bir durum olmadığını belirten Başkan Arslan, her zaman gönül belediyeciliği hizmetleriyle ilçenin ihtiyaçlarına cevap verdiklerini ve halkın memnuniyetini kazandıklarını söyledi.

"İlçemizin hizmet kalitesini artırmak için envanterimizi genişlettik"

İlçemizin hizmet kalitesini artırmak ve acil durumlarda hızlı müdahale sağlamak amacıyla çeşitli araçları (damperli kamyon, çöp kamyonu, traktör, vidanjör vb.) envanterlerine eklediklerini aktaran Başkan Arslan, Bu envanter genişlemesi, ilçe sakinlerine daha hızlı ve etkili hizmetler sunmaya olanak tanıdığını ve çeşitli belediye işlemlerini daha verimli hale getirdiklerini ifade etti.

"İlçemizde altyapıyı güçlendirmek için de önemli adımlar attık"

İlçede altyapıyı güçlendirmek için de önemli adımlar attıklarını söyleyen Başkan Arslan, 70 yıllık su şebekesini yenileyerek sürdürülebilir ve temiz bir su kaynağı sağladıklarını ve çevreye olan duyarlılığı gösterdiklerini belirtti.

Ayyıldızlı ışıklı meydanın da ilçenin simgesi haline geldiğini hatırlatan Başkan Arslan, "İlçemizin girişinden otoyol kavşağına kadar uzanan bölgede kapsamlı bir ışıklandırma projesini başarıyla tamamladık. Bu projenin bir parçası olarak, ilçemizin ana caddelerini modern ve etkileyici aydınlatma sistemleriyle donattık. Hem geceleri hem de gündüzleri ilçemize estetik bir güzellik kazandırmakla kalmadık, aynı zamanda trafik güvenliğini artırdık" dedi.

Konut sorunu ile ilgili de harekete geçerek TOKİ işbirliğiyle uygun fiyatlı, depreme dayanıklı ve kaliteli konutlar inşa ederek vatandaşlara teslim ettiklerini aktaran Başkan Arslan, bu adım, ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına önemli bir katkı sağladığını dile getirdi.

"Biz halkımızın memnuniyetini kazandık siz ne yaptınız?"

Belediyecilik anlayışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettiği gibi "Belediyecilik gönül işi, aşk işi, dertli insanların işidir" şiarıyla gönül belediyeciliği hizmetleriyle ilçenin ihtiyaçlarına cevap verdiklerini söyleyen Başkan Arslan,  yaptıkları çalışmalar ve hayata geçirdikleri projelerle halkın memnuniyetini kazandıklarını belirtti.

Tüm bu çalışmaların, Lalapaşa ilçesini daha yaşanabilir, daha güvenli ve daha modern bir yer haline getirme hedefimize katkı sağladığını ifade eden Başkan Arslan, hayata geçirilen projelerle uğraşmak yerine kendi yapamadıkları işleri tamamlasınlar" diyerek sert bir dille eleştirilere yanıt verdi.

Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ilçenin gelişimine katkı sağlayacak çalışma ve projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Arslan, "Biz de hizmet yerelde başlar. AK Parti ve CHP belediyeciliğinin olduğu yerlerdeki hizmetlere baksınlar" dedi.

Haber Merkezi