Edirne'de radyoaktif sızıntı riski

İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantılarının 5. birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda komisyon raporları görüşüldü. Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyon raporuna göre, komşu ülkelerde bulunan Nükleer santrallerinde olası radyoaktif sızıntının meydana gelmesi halinde Edirne'nin riskten etkilenebileceği aktarıldı.

Edirne'de radyoaktif sızıntı riski
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi şubat ayı toplantıları komisyon raporlarıyla devam etti. Toplantı, tutanak özetlerinin okunması ve yoklamanın alınmasıyla başladı. Ardından valilikten gelen talep yazılarının okunmasıyla devam etti.

Daha sonra komisyon raporları görüşüldü. Turizm komisyonu raporunu komisyon başkanı Çiğdem Gegeoğlu okudu.

Raporda, meclis üyelerini 2024 yılında Edirne’de planlanan festivaller ve kültür etkinleri konularında bilgilendirdi.

Daha sonra Sivil Savunma ve Tabii Afetler Komisyon raporunu Komisyon Başkanı İsmail Alış okudu.

Edirne’ye yakın olan nükleer santraller hakkında bilgi veren Alış, nükleer enerji santrallerinin dünya çapında en az 30 ülkede faaliyet gösterdiğini belirtti.

Nükleer enerjinin faydaları ve zararları hakkında bilgi veren Alış, komşu ülkelerde bulunan Nükleer santrallerinde herhangi bir nedenle radyoaktif sızıntının meydana gelmesi durumunda kentin riskten etkilenmesinin beklendiğini belirtti.

Ardından Gençli ve Spor Komisyonu raporunu Komisyon Başkanı Kutay Özköse okudu.

Raporda bağımlılıktan uzak tutmak ve mücadele etmek kapsamında yapılan çalışmalar ve etkinlikler hakkında bilgi verildi.

Bağımlılıkla mücadelede kentte yapılan projeler meclis üyelerine aktarıldı.

Raporda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 50 branşın olduğu ve toplam 35 bin 148 sporcunun eğiti aldığı aktarıldı.

Daha sonra Sheçek Projesi hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Özköse, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde bulunan 168 çocuğa talep edilen branşlara yönelik eğitimlerin devam ettiği belirtildi.

Doğukan Vurgun