Edirne'de kıraathane ve çay ocaklarının sayısı arttı

Edirne'de 2022 yılında açılan kıraathane ve çay ocağı sayısında artış yaşandı. 2022 yılına ilişkin değerlendirmede bulunan Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Hakan Gönay,yaklaşık 500 olan mekan sayısının 530'a yükseldiğini aktardı.

Edirne'de kıraathane ve çay ocaklarının sayısı arttı

Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Hakan Gönay, 2022 yılında açılan ve kapanan işyerlerine ilişkin açıklamada bulundu. Buna göre kentte kapanan ve açılan iş yeri sayısına bakıldığında mekan açan esnaf sayısının arttığı görüldü.

2022 yılının genel olarak olumlu geçtiğini söyleyen Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Hakan Gönay, büyük işletmelerin kapatıp çay ocağı, kıraathane gibi işletmeler açtığını ve esnafın küçülmeye gittiğini aktardı.

"Yaklaşık 30 yeni iş yeri açıldı"

 2022 yılının değerlendirmesini yapan Edirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Hakan Gönay, bir önceki yıla göre bakıldığında açılan iş yeri sayısının kapanandan fazla olduğunu ve yaklaşık 30 yeni iş yeri açıldığını ifade etti.

"Çay ocaklarında ve kahve türü yerlerde artış var"

Sektörden kopmak istemeyen esnafın küçülme yoluna giderek yoluna devam ettiğini aktaran Gönay,

"İnsanlar büyük beklenti içinde olmaktan vazgeçti, küçük adımlarla yürümeye çalışıyor. Çay ocaklarında ve kahve türü yerlerde artış var. İnsanlar esnaflığın içinde kalmak istiyor. Küçükte olsa çalışmak istiyor. Bu işin içinde kalmayı tercih ettiler. Yaklaşık 500 olan mekan sayımız 530 falan oldu. Kahve, kıraathane ve çay ocaklarında bir artış var" dedi.

"Ekonomik nedenlerden kapanan iş yeri olmadı"

Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde her sektörde olduğu gibi kahvehane ve çay ocağı işletmecilerinin de zor günler yaşadığını hatırlatan Gönay, buna rağmen kapanan işletmelerin ekonomik nedenlerden dolayı değil de emeklilik ya da vefat edenlerden dolayı olduğunu aktardı.

Özlem Ceylan