Balık tezgahlarındaki çeşitlilik dikkat çekiyor

Edirne'de bulunan balıkçılarda çeşitlilik dikkat çekiyor. Tezgahlarda yaklaşık 25 balık türü alıcısını bekliyor.

Balık tezgahlarındaki çeşitlilik dikkat çekiyor

Edirne’de Balık Pazarı Caddesi’nde kurulan tezgahlarda balık türlerinin çeşitliliği dikkat çekiyor. Balık pazarında esnaf olan Yusuf Çimen, henüz balık bolluğunun olmamasına rağmen çeşitliliğin çok fazla olduğunu vurguladı.

Tezgahlarda 25 çeşit balığın yer aldığını belirten Çimen, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte bazı balık türlerinde bolluk beklediklerini söyledi.

Çimen yılbaşının çok yoğun geçtiğini dile getirdi ve şunları kaydetti;

“Yılbaşı sonrası insanlar normal hayatına geri döndü. Çinekop döneminin geçmesiyle birlikte vatandaşların ilgi ve alakası azaldı. Vatandaşların bu dönemden sonra ilgi ve alakası hamsi ve istavrit üzerinde olacaktır. Özellikle popüler türler arasında yer alan hamsi en çok ilgi gören ürün oluyor. Yaklaşık 25 çeşit balığımız var. Bir bolluk yok ama çeşit gerçekten yüksek. Balıkların fiyatları artık sabitlendi. Bu düzeylerde seyretmesini bekliyoruz. Kısacası bolluk yok ama çeşit çok”

Kentte bulunan balıkçılarda çinekop kilogramı 125, hamsi 70, karides 120, uskumru 60, çipura 125, levrek 160, mezgit 130, istavrit 70, sardalya ise 50 liradan alıcısını bekliyor.

Doğukan Vurgun