Edirne'de inşa edilecek Kur'an Kursu'nun temeli kazılmaya başlandı

Edirne Sultan I. Murat Devlet Hastanesi'nin karşısına yapılması planlanan cami ve 100 yataklı hafızlık Kur'an kursunun temeli kazılmaya başlandı.

Edirne'de inşa edilecek Kur'an Kursu'nun temeli kazılmaya başlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Sultan I. Murat Devlet Hastanesi'nin karşısına yapılması planlanan cami ve hafızlık Kur'an kursuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Cami inşaatı hayırsever vatandaş tarafından üstlenildi ve temel grobetonu atıldı.

Hayırsever vatandaşların destekleri ile yapılması planlanan hafızlık Kur'an Kursu’nun da temeli kazılmaya başlandı.

Konu hakkında bilgi veren Edirne İl Müftüsü Hasan Başoğlu "Uzun yıllar Edirne'mizde sivil savunma ve hizmet verimliliği fiziki olarak elverişli bir Kur'an Kursuna ihtiyaç duyulmaktaydı. Bu sebeple çeşitli girişimler bizden önceki müftü hocalarımızla başlatılmış, bizde bu çalışmalar üzerine koyduk. Yakın bir zamanda gerekli prosedürler tamamlanarak yapımına karar verilen cami ve Kur'an kursu inşaatımız hamd olsun başladı. Hiçbir hayırlı iş sahipsiz kalmıyor. Camimizi bir hayırseverimiz her şeyiyle üstlendi. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyoruz, rabbim razı olsun.” Dedi.

Vatandaşlardan destek beklediklerini söyleyen Başoğlu, “Kur'an kursumuzun inşaatına odaklandık. Bilinmesi gerekir ki bu kurs, 100 yataklı bir hafızlık kursu olarak projelendirildi. Burası bitirildiğinde inşaallah, pırıl pırıl kardeşlerimiz Kur'an-ı Kerim'i okuyacak, ezberleyecek, anlayacak ve yaşayacak. Kısacası lafzın hamili ve mananın da amili olacaklar. Devletine, milletine, dine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişecekler. Böyle kıymetli bir eserin kazandırılması için, bu vesile ile bir çağrı yaparak vatandaşlarımızı kursumuzun inşaatına destek vermeye davet ediyorum. Dileyen kursumuzun bir odasının, dileyen bir katının, dileyen de kursumuzun tamamının inşaatını üstlenebilir. Hayırsever halkımızın az çok demeden buraya destek olacağına can u gönülden inanıyorum." Şeklinde konuştu.

Kurs inşaatına destek vermek isteyen vatandaşların Müftülüğe giderek makbuz karşılığı bağışta bulunabilir ya da aşağıdaki hesaba transfer yapabileceği aktarıldı.

Hesap Adı: Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi

İban: TR 07 0020 5000 0947 6808 6000 15 "Edirne Şubesi"

Haber Merkezi