Kış Mevsiminde Doğru Kombi Kullanımı ve Bakımı ile Tasarruf Sağlama Yolları

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kombi ve doğal gaz kullanımı artarken, doğru kullanım ve bakımın önemi daha da öne çıkıyor. Kombi bakım ustası Selami Kuzu, sağlıklı ve masrafsız bir kış mevsimi geçirebilmek adına kombi bakımının yetki belgesi olan kişilere yaptırılması gerektiğini söyledi.

Kış Mevsiminde Doğru Kombi Kullanımı ve Bakımı ile Tasarruf Sağlama Yolları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Soğuk hava şartlarına karşı evlerimizi ısıtmak için kullanılan kombilerin doğru kullanımı ve düzenli bakımı, enerji tasarrufu ve doğal gaz faturalarında azalma sağlayabiliyor. Kombi bakım ustası Selami Kuzu, özellikle şu önemli noktalara vurgu yapıyor:

Yetkili bakım personeli tarafından kombi bakımını sertifikalı ve yetkili kişilere yaptırmak, cihazın performansını artırıyor ve güvenli oluyor.

Gece kapatma uygulamasıyla evde olunmadığında kombiyi tamamen kapatmak yerine düşük bir sıcaklıkta bırakmak, uzun süreli kapanmalara göre daha tasarruflu olabiliyor.

Sağlıklı, huzurlu ve masrafsız bir kış mevsimi geçirmek için kombi bakımını yetkili ve belgesi olan kişilere yaptırmak gerektiğine dikkat çeken kombi bakım ustası Selami Kuzu, kombi bakımının en geç iki yılda bir yapılmasını dile getirdi.

Vatandaşların kombiye yaptırdıkları bakımlarla büyük arızaların önüne geçebileceğini söyleyen Kuzu, “petek temizliği iyi yapılırsa ömrü 3-4 sene gider. Eğer hava tankında hava yoksa kombinin basıncının çok dengesiz ve uzak peteklerin ısınmadığını göreceksiniz. Yoğuşmasız kombilere yapılan fan temizliği ile ilk günkü gibi sessiz ve daha kolay çalışarak, ana karta vermesi muhtemel arızaların önüne geçilebilir. Vatandaşlar düzenli olarak yaptırdıkları bakımla büyük arızaları önleyebilir ve böylelikle tasarruf sağlar.” Dedi.

 “Özel servise danışın”

Kombi değiştirmek istendiğinde özel bir servise danışılması gerektiğinin altını çizen Kuzu, “ kombi almak için ya da değiştirmek istenildiği zaman akrabaya değil özel servise sorulması gerekiyor. Her bayi, servis ve satıcı kendi markasını övecektir, hatta toz kondurmayacaktır, özel servisler her markaya hakim oldukları için size sıralamayı avantaj ve dezavantaj olarak bilgilendirilecektir.” Şeklide konuştu.

Kuzu, kombilerin kalitesinin marka ve modele göre değiştiğini belirtti.

Yoğuşmalı kombi masrafının daha çok olduğuna dikkat çeken Kuzu, “Yoğuşmalı kombiler sanıldığı kadar masum değil, masrafları daha çoktur. Vatandaşların bunu unutmaması gerekiyor. Hermetik kombilerin ise düzenli bakım yapıldığında bazen parçaları değişebilir ama 25,30 yıl rahat kullanabilirsiniz.” İfadelerine yer verdi.

 “100 liraya servis değiştirmeyin bunun faturası ağır olur”

Kampanyamız var diyenlerle itibar edilmemesi, gerektiğini dile getiren Kuzu, “Garanti süresi bittikten sonra kombinizin yıllık bakımı gelmiş kampanyamız var diyenlere itibar etmeyin. 50 liraya, 100 liraya servis değiştirmeyin bunun faturası ağır olabilir.” Dedi.

Burcu Temel