Edirne'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı

Edirne'de, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi'nde ürünler sergilendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Halk Eğitimi Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen program, büyük ilgi gördü.

Edirne'de Hayat Boyu Öğrenme Haftası Renkli Etkinliklerle Kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde, Halk Eğitim Merkezi ve diğer kurumlarda açılan meslek edindirme kurslarında üretilen eserler, Edirnelilerin beğenisine sunuldu. Sergide, çini işlemelerden giyim üretim teknolojisine, Edirnekari sanatından seramik biçimlendirmeye, elde tel kırmadan dekoratif el sanatlarına kadar birçok sanat dalında yapılan el emeği ürünler yer aldı. Vatandaşlar, eserleri büyük bir ilgi ve hayranlıkla inceledi.

Hayat Boyu Öğrenme Kurumları’nın farkındalığını artırmak, faaliyet ve kurslarını tanıtmak, yaygınlaştırmak ve geliştirmek olarak belirlendi. Her yıl 1-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası, bu yıl da Edirne’de renkli görüntülerle kutlandı.

Edirne’nin en işlek noktalarından biri olan Saraçlar Caddesi’nde gerçekleştirilen program, Edirne Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi öğrencilerinin mehter gösterisi ile başladı ve büyük ilgi topladı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer, serginin çok kıymetli ve anlamlı olduğunu belirtti.

Sergide Edirne’yi yansıtan çok güzel el emeği eserlerin olduğunu söyleyen Sezer, “Bizim için çok kıymetli bir sergi ve çok anlamlı bir sergi. Ev hanımlarımız bir yetenek edinmek için burada bizim geleneksel el sanatlarımızı da yapmak üzere Halk Eğitim'de kurslarımıza katılıyorlar. Yine bizim dezavantajlı dediğimiz mahallelerimiz var. Orada da hem istihdam sağlıyoruz. Hem ürettiklerini satıyorlar, değerlendiriyorlar. Hem de el becerilerini geliştiriyorlar. Bu birbirini destekleyen, birbirini besleyen çok önemli bir sistem. Bugün de bunun sergisini hep beraber açacağız. Çok güzel eserler var. Edirne'mizi yansıtan, Edirnekari'den diğer el sanatlarına birçok eser burada sergilenecek. Aynı zamanda da bu sergiden çıkanları da Edirne Yöresel'de değerlendiriyoruz. Edirne Yöresel de her gün biraz daha büyüyerek devam ediyor. Buradaki önemli eserleri alıp orada da satışlarına sunup ailelere de bir gelir olmasını arzuluyoruz. Bu manada da çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.” Dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı yaptığı açılış konuşmasında, “Bakanlığımıza bağlı her türlü Seviyedeki eğitim kurumlarında bir yeni Haziran hayat ve öğrenme haftası olarak belirlenmiştir. Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmayı hedefleyen öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, aydınlatan, öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren geniş kapsamlı etkinlikler ile hayat ve öğrenme haftası ülkemiz genelinde tüm eğitim kurumlarında kutlanmaktadır. 2023 yılında merkez ve ilçelerimizde 3 bin 625 kurs açılmış, 71 bin 796 kursiyerin kaydı yapılmış, halkımızın yaygın eğitime katılım oranı merkez ve tüm ilçelerimizde yüzde 17.46 olmuştur.” Şeklinde konuştu.

Arpacı, 2024 yılında ise yılbaşından itibaren bugüne kadar geçen süre içerisinde merkez ve ilçelerde toplamda 2 bin 723 kurs açıldığını ve 42 bin 755 kursiyerin kaydı yapıldığını belirterek halkın yaygın eğitime katılım oranın merkez ve ilçelerde yüzde 10.40 olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Edirne Müzik akademisi mini konser verdi.

Sergiyi gezen Sezer, ürünleri inceleyerek bilgi aldı.

Doğukan Vurgun