Edirne'de engelli öğrencilere 'asker kınası' yakıldı

Edirne'de Engelliler Haftası dolayısıyla Faika Erkurt Özel İlkokulu Ortaokulu Meslek Okulu'nda düzenlenen etkinlikte temsili askerlik yapacak engelli öğrencilere 'asker kınası' yakıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Edirne'de engelli öğrencilere 'asker kınası' yakıldı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında 'Engelliler Haftası' olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler çerçevesinde okulun bahçesinde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Duygu dolu anlar yaşandı

Daha sonra öğrenciler müzikler eşliğinde dans gösterisi yaptı. Gösteriler ilgiyle izlendi ve telefonlara kaydedildi. Etkinliğe katılan veliler, duygu dolu anlar yaşadı. Temsili askere gidecek öğrencilerin Türk Bayrağını selamlayıp öptüğü sırada velileri ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ve eşi Dilek Kırbıyık, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Piyade Kurmay Albay Erhan Yeşil tarafından öğrencilere asker yemenileri takıldı, asker çantası hediye edildi.

Ardından 10 engelli öğrenciye asker kınası yakıldı. Kına yakılmasının ardından dua edildi. Temsili askerlik yapacak öğrenciler için önümüzdeki hafta yemin töreni düzenlenecek.

Programda konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, askerlik heyecanı yaşayan öğrencileri tebrik etti. Engelli öğrencilerin imkan tanındığında birçok şeyin üstesinden gelebileceğini aktaran Vali Kırbıyık, İstendiği zaman tüm engellerin ortadan kalktığını belirtti.

Programa katılmadan önce Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un Keşan'daki tanıtım programına katıldığını hatırlatan Vali Kırbıyık, "TOGG aracı engellerin aşıldığına bir örnek. Nasıl İHA'larla, SİHA'lara, TCG Anadolu ve diğer üretilen yerli ve milli teknolojide bu ülkeye set vurulamadıysa, engelli kardeşlerimiz de kendilerine herhangi bir engel tanımadan toplumsal hayatın içerisinde anayasanın 10. maddesinde vücut bulan eşitlik hakkı çerçevesinde bizlerle birlikte eşit haklarını kullanacaklar ve kullanıyorlar" ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başta olmak üzere devletin tüm ilgili kurum ve kuruluşlarının engellilerin kamusal alanda her türlü erişimini sağlayabilmek için yükümlülük sahibi kuruluşlar olduğunu belirten Vali Kırbıyık, "Bunu yerine getirebilmek için de her geçen yıl üstüne koyacak şekilde hizmetlerini ve imkanlarını arttırıyoruz" dedi.

Vali Kırbıyık, programın ardından TOGG'a davet ettiği engelli çocuklarla Mehter Marşı eşliğinde şehir turu attı. TOGG'a binmenin heyecan ve mutluluğunu yaşayan engelli öğrenciler, müzikler eşliğinde milli otomobilin keyfini çıkarttı.

Özlem Ceylan- Doğukan Vurgun