Edirne'de 35 organizatör ve 1209 göçmen yakalandı

Edirne'de Jandarma ekiplerince son bir ay içerisinde yapılan hava destekli faaliyetler sonucu göçmen kaçakçılığında kullandıkları araçlarla birlikte 35 organizatör şahıs ile 1209 göçmen yakalandı. 

Edirne'de 35 organizatör ve 1209 göçmen yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgesinde “Göçmen Kaçakçılığı” ile mücadele kapsamında; göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adli mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda; Edirne’de son 1 ay içerisinde, Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından hava destekli devam eden faaliyetler neticesinde; 35 organizatör şahıs, göçmen kaçakçılığında kullandıkları 27 araç ile 1209 göçmen şahıs yakalandı.

Yakalanan göçmen şahıslar ülkelerine iade edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

Şüpheli 35 organizatör şahıs işlemlerine müteakip adli makamlara sevk edilerek, göçmen kaçakçılığında kullandıkları araçlar yed-i emin otoparkına teslim edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, vatandaşların huzur ve güven içinde yaşaması amacıyla çalışmalar devam edeceği belirtildi.

Haber Merkezi