Kitap Kulübü üçüncü söyleşisini gerçekleştirdi

Edirne Merkez Yüksel Yeşil İlkokulu  Sınıf Öğretmeni Mesut Omca öncülüğünde gerçekleştirilen ve okul velilerinden oluşan 'Kitap Kulübü' 3'ncü söyleşisini gerçekleştirdi.

Kitap Kulübü üçüncü söyleşisini gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Merkez Yüksel Yeşil İlkokulu  Sınıf Öğretmeni Mesut Omca öncülüğünde başlatılan ve velilerden oluşan Kitap Kulübü toplantıları devam ediyor. Çeşitli konular üzerinde tartışma yapan kulüp üyeleri, bu hafta da yeni bir etkinlikte bir araya geldi.

Bu  söyleşide yazar Daniel Sıegel’ın" Bütün Beyinli Çocuk" adlı kitabı incelendi ve HarperLEE’nin meşhur romanından aynı adla sinemaya uyarlanan." Bülbülü Öldürmek" adlı film tartışıldı.  Etkinlikte Trakya Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu da yer aldı.

Sağ beyin-sol beyin ve üst beyin-alt beyin arasındaki entegrasyonun nasıl yapılacağını anlatan “Bütün Beyinli Çocuk” kitabı, içerisinde yer alan 12 strateji irdelenerek incelendi. Önemli olan noktanın çocuklarla güvenli bağ kurmak olduğu, bunu yapabilmek için de ebeveynlerin önce kendilerinin mutlu olmayı başarabilmeleri konuşuldu.

Günümüzde, ebeveynlerin çocuklarıyla yaşadığı sorunları genelde günü kurtarmaya çalışarak çözmeye çalıştıkları; oysaki daha stratejik çözümler üretilmesi gerektiği açıklandı. Çocuklara “öğüt” vermenin yeterli zannedildiği; aslında çocukların ebeveynlerini rol-model aldığı ve ebeveyn davranışlarının niteliğinin önemli olduğu, çocukları eleştirmeden onlarla güvenli bağ kurmanın önemi vurgulandı.

“Bülbülü Öldürmek” adlı filmde, “empati ve uzlaşma”nın çocuklara nasıl kazandırılabileceğinin detaylı ve etkileyici şekilde anlatıldığı ve farklı olana karşı ön yargının zararlı etkilerinin gösterildiği konuşuldu.

Etkinlikte gerçekleşen söyleşide Doç. Dr. Seda Donat Bacıoğlu kendi yaşantısından da örnekler vererek kitap ve film incelemesine katkıda bulundu. Özellikle incelenen kitap ve içindeki stratejilerle ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu. Ayrıca çocuk gelişimi, ailelerin yaşadıkları sorunlarla   ilgili olarak velilerin sorduğu soruları cevaplandırdı. 

İpek Esma Çeşme