Edirne'de 22 metrelik badem ezmesi kısa sürede tükendi

Edirne'de Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde rekor denemeyle hazırlanan ve meşhur lezzetler arasında yer alan 22 metrelik badem ezmesi, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü ve kısa sürede tükendi.

Edirne'de 22 metrelik badem ezmesi kısa sürede tükendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin plakasına özgü hazırlanan 22 metre uzunluğunda badem ezmesi 22 Mayıs saat 12.22’de görücüye çıktı. Kentin en işlek noktası olan Saraçlar Caddesi'nde masalar hazırlandı ve rulo şeklindeki 22 metrelik badem ezmesi boylu boyunca serildi. Ustalar tarafından dilimlenen badem ezmesi, vatandaşlara ikram edildi. Yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte badem ezmeleri kısa sürede bitti.

Edirneli şekerleme ustası Arif Meriç tarafından hazırlanan 22 metrelik badem ezmesi, kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde vatandaşlara ikram edildi.  

Düzenlenen etkinliğe İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Irmak da katıldı.

Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri de etkinlikte yer aldı.  Masanın başından sonuna kadar dolaşarak öğrenciler ve ustalarla sohbet eden Vali Yunus Sezer de badem ezmesi keserek vatandaşlara ikram etti.

Kentte Türk Mutfağı Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyleyen Vali Sezer, "Etkinlikte şehrin coğrafi işaretli lezzeti badem ezmesini ikram ettik. Arif Usta'mız rekor denemesi yaptı. Daha önceki denemelerin hepsinde Ciğerci Bahri'miz de vardı. Allah rahmet eylesin, çok acı kaybımız. Şimdi Arif Usta'mız bizim ağzımızı tatlandırdı" dedi.

22 metrenin rekor bir deneme olduğunu söyleyen Arif Meriç, hedefinin bir kilometre uzunluğunda badem ezmesi yapmak olduğunu ifade etti.

Doğukan Vurgun