Jandarma Çevre Timleri Görev Başında

Jandarma çevre, doğa ve hayvanları koruma timleri, yasa dışı hafriyat dökümünden, yaban hayvanlarının avlanmasına, kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan hayvanların satışından, su havzaları ve çevreyi kirletenlerle 7 gün 24 saat mücadele ediyor.

Jandarma Çevre Timleri Görev Başında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Jandarma Komutanlığı çevre, doğa ve hayvanları koruma timleri kaçak yapılaşma ve orman alanlarının tahrip edilmesini önlemek adına 7/24 görev başında. Sit alanlarını da yakından takip eden ekipler, tabiat varlıklarının yanında kültür varlıkları da kontrol ediyorlar.

Su, hava, katı atık kirliliğine sebep olabilecek her hareketi takip ediyorlar. İhbar geldiğinde süratle harekete geçiyorlar. Jandarma çevre, doğa ve hayvanları koruma timleri, 7 gün 24 saat görev başında.

Yasa dışı hafriyat dökümünü önlemek, su havzalarını korumak temel görevleri arasında. Timler, ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşmeler çerçevesinde koruma altındaki canlı türleri için de teyakkuzda. Göçmen kuşların konaklama noktalarından biri olan Edirne’de, titiz bir çalışma yürütülüyor.

Çevre timleri göçmen kuşları da yakından takip ediyor. Yasa dışı avcılıkla da aktif mücadele edip doğal yaşamı koruyorlar.

Jandarma çevre timlerinin bir başka görevi ise görev yaptığı bölgeye ait olan endemik bitki türlerini korumak. Bu nedenle çevre timleri endemik bitki türünün olduğu bölgelerde belirli aralıklarla devriye atıyor.

Çevre, doğa ve hayvanları koruma timleri, sorumluluk alanlarında, orman yangınları başta olmak üzere bilgilendirme faaliyeti de yürütüyor.

Tabiat varlıklarının yanında kültür varlıkları da onlara emanet...

Doğukan Vurgun