Edirne Belediyesi ilk kez indirime gitti

Edirne Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Olağanüstü toplantıda su faturalarında indirim ve İller Bankasından 100 milyon liralık kredi kullanılması maddeleri görüşüldü. Alınan indirim kararı ile Edirne Belediyesi ilk kez su faturalarında indirime gitti.

Edirne Belediyesi ilk kez indirime gitti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediyesi Kasım Ayı olağanüstü meclis toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında toplandı. Toplantıda 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Olağanüstü gerçekleştirilen meclis toplantısına su faturalarında indirime gidilmesi damga vurdu. Yoklama ile başlayan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, su faturalarında neden indirime gitmek istediklerini açıkladı. Gürkan; vatandaşları kendi görev alanlarında olan su ücretleri konusunda biraz rahatlatmak istediklerini belirtti.

Edirne Belediyesi ilk kez indirime gitti

Belediye Başkanı Gürkan’ın ardından Edirne Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mimar Mehmet Çapoğlu söz aldı. Çapoğlu meskenlere verilen içme suyu ücretlerinde yüzde 30 indirim yapılmasını öneren kararın geç kalınmış bir karar olduğunu ayrıca belediyenin 9 buçuk yıldır ilk kez indirime gittiğini dile getirdi.

Çapoğlu, “Su faturaları elektrik faturalarını geçmişti”

Son dönemde su faturalarının elektrik faturalarını geçmeye başladığını belirten Çapoğlu, alınan indirim kararını desteklediklerini ancak Temmuz ayında zam kararı alınırken Belediye Başkanı Gürkan’ın, diğer illerden örnekler vererek artan girdi maliyetlerinden dolayı bu artışı yapmak zorunda olduğunuzu bildirdiğini aksi halde kamu zararı oluşabilir dediğini anlattı. Çapoğlu; “şimdi bu kamu zararını göze mi alıyorsunuz?’ diye sormak istiyorum.” Dedi. Belediyelerin en büyük gelir kaynaklarının su faturaları olmaması gerektiğini ifade eden Çapoğlu ayrıca fiyatlardaki kademelerde değiştirilmesini yapılması gerektiğini belirtti.

Çapoğlu; “Bu da bizim 31 Mart 2024 seçim vaadimiz olsun”

Çapoğlu konuşmasının sonunda; “2021 de kanunda yeri olmadığı için Sayıştay tarafından iptal edilen "insani su kullanım hakkı" uygulaması için 16 Aralık 2021 tarihinde resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile hane halkının aylık toplam kullanımının 1/5’i kadar miktarda suyun ücretsiz ya da düşük ücretli olarak meclis kararı ile kullandırılabileceği kararı alınmıştır. Belediye olarak bizler de bu kararı alabiliriz. Bu da bizim 31 Mart 2024 vaadimiz olsun.”Dedi.

Edirne Belediyesi 2022 yılında belediye meclisinde alınan kararla su faturalarında her ay TÜFE oranında artışa gidebiliyordu. Son olarak Temmuz ayında alınan kararla su faturalarında TÜFE haricinde de zam yapılmasına karar verilmişti.

Ancak Kasım Ayında yapılan olağanüstü meclis toplantısı ile su faturalarında yüzde 30 indirime gidilmesi kararı alındı. Alınan kararla su faturaları Temmuz 2023’teki faturaların biraz altına inmesi bekleniyor.

Toplantıda su faturalarında indirim ve İller Bankasından 100 milyon liralık kredi kullanılması maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 Burcu Temel