Edirne bayramda ziyaretçi akınına uğradı

Edirne, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde ziyaretçi akınına uğradı. İstanbul başta olmak üzere birçok ilden ve yurt dışından gelen turistler, kentte yoğunluk oluşturdu.

Edirne bayramda ziyaretçi akınına uğradı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mimar Sinan'ın Ustalık eseri Selimiye Camii başta olmak üzere kentin tarihi ve turistik noktalarını gezmeye gelen ziyaretçiler, esnafın da yüzünü güldürdü. Hem turlarla hem de kendi araçlarıyla kente gelen ziyaretçiler, camilerde, alışveriş noktalarında, tarihi çarşılarda ve ciğercilerin önünde yoğunluk oluşturdu.

Edirne, en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Trafikte uzun kuyruklar oluşurken, kente gelen turistler cami önlerinde saatlerce sıranın kendisine gelmesini bekledi. Kente gelen binlerce turist tarihi noktaları dolaştı, alışveriş yaptı ve yemek yedi. Esnafın yüzü gelen turistlerle ve kalabalıkla güldü.

Bayram boyunca ve hafta sonu yoğunluğun yaşandığı noktalarda ve kavşaklarda tedbirler arttırıldı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri trafik akışını sağlarken, polis ekipleri de yoğunluğun yaşandığı noktalarda turistlerin geçişlerine yardımcı oldu.  

"Son yılların en kalabalık bayramını yaşadık"

Kentte adım atacak yer kalmazken, Tarihi Arasta Çarşısı da en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Arasta Çarşısı esnafı Nilüfer Eren, son yılların en kalabalık bayramı yaşandığını ve memnun olduklarını söyledi.

 Turistlerin hem tarihi noktaları dolaştığını, hem alışveriş yaptığını hem de meşhur tava ciğer yemek için ciğercilerin önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu söyleyen Eren, "Bu bayram bereketli ve kalabalık oldu. Herkese iyi geldi. İşlerimiz de hareketlendi. Binlerce turist Edirne'mize geldi, çok memnun kaldık" dedi.

İstanbul’dan gelen ziyaretçilerden Semra Çelik, çocuklarıyla birlikte Selimiye’nin gölgesinde fotoğraf çektirdiğini ve tarihi noktaları dolaştıklarını belirtti. Edirne'nin bu kadar kalabalık olmasının ekonomik açıdan da sevindirici olduğunu aktaran Çelik, kenti gezmeye gelenlerin hem yaptığı alışverişlerle hem de yedikleri yemeklerle esnafa katkı sağladığını ifade etti.

Özlem Ceylan