Edirne'de tonlarca tava ciğer kısa sürede tükendi

Edirne'de 9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan turist yoğunluğu karşısında çalışmalarını hızlandıran tava ciğer ustaları talebe yetişmekte güçlük çekti, tonlarca ciğer kısa sürede tükendi.

Edirne'de tonlarca tava ciğer kısa sürede tükendi

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması, esnafın işlerine olumlu yansıdı. Binlerce turist hem tarihi noktaları gezmek hem de kentin meşhur lezzeti tava ciğerin tadına bakmak için Edirne'ye akın etti. Ciğercilerin önünde uzun kuyruklar oluştu, tonlarca ciğer kısa sürede tükendi.

"Son 40 yılın en kalabalık bayramını yaşadık"

Son 40 yılın en kalabalık bayramlarından bir tanesi olduğunu söyleyen Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı, Ciğerci Bahri Dinar, kentte bayram hareketliliği yaşandığını ve esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

9 günlük bayram tatili olması ile birlikte çok hareketli günler geçirdiklerini belirten Dinar, "Henüz tam olarak deniz sezonu açılmadığı için ziyaretçilerimiz daha çok tarih  ve doğa olan kentleri seçiyorlar. Bizde Edirne olarak dünyada en çok tarihi barındıran illerden bir tanesiyiz. Muhteşem Selimiye’si ile köprüleri ile  daha çok yerli ve yabancı turistler alıyoruz. Bayram boyunca çok turist ağırladık. Yüz binlerce turist Edirne’mizi ziyaret etti. Edirne deyince gastronomi olarak  akla tava ciğer geliyor, tonlarca tava ciğer kısa sürede tükendi. Son 40 yılın en kalabalık bayramlarından bir tanesiydi. Bazı esnaf bayram nedeniyle dükkanlarını kapattı ama, yaşanan yoğunluğa karşı hazırlığını yapan esnaf kazandı" ifadelerine yer verdi.

Bazı esnafın ciğerin bitmesi nedeniyle dükkanını kapattığına değinen Dinar, tüm hazırlıklarını yaptıklarını ve müşterilerini ağırlamaya devam ettiklerini aktardı.