Edirne, Avrupa'nın kürek merkezi olacak

TED Edirne Koleji, 2022 yılında Belçika'da düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli Sporcu Elis Özbay'ı ağırladı. Törende konuşan TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Kürek sporunun kalbinin Edirne'de atacağını ve Uluslararası düzeyde bir parkurun sıfırdan ülkeye kazandırılacağını vurguladı. Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Edirne'nin Avrupa'nın kürek merkezi olması için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını belirtti.

Edirne, Avrupa'nın kürek merkezi olacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İtalya'nın Varese kentinde düzenlenen 2022 Dünya U23 Kürek Şampiyonası'nda Hafif Kilo Kadınlar Tek Çifte'de yarışarak dünya ikinciliği ile gümüş madalya kazanan Milli Sporcu Elis Özbay, TED Edirne Koleji'ne konuk oldu.

Edirne, Avrupa'nın kürek merkezi olacak

TED Edirne Koleji konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Milli Sporcu Elis Özbay, kariyer hayatı ile ilgili paylaşımlarda bulundu.  Okul hayatı, kürek sporuna başlama hikâyesi ve elde ettiği başarıları öğrencilerle paylaşan Özbay, kürek sporuna ilgisi olan öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

"Edirne, Avrupa'nın kürek merkezi olacak"

Düzenlenen buluşmada konuşan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, öğrencilere kürek sporu ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Edirne, Avrupa'nın kürek merkezi olacak

TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba'nın kendilerini 2 yıl önce bir hayale ortak ettiğini hatırlatan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Edirne'nin Avrupa'nın da kürek merkezi olması için ellerinden gelen desteği sağladıklarını belirtti.

Edirne'yi Türkiye'nin kürek merkezi yapmayı düşünürken olayın daha da büyüdüğünü söyleyen Ertürk, 2024'de Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yapacak Edirne'yi sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da kürek merkezi haline getireceklerini söyledi.

"Edirne kürek sporunun başkenti olacak"

Uluslararası düzeyde bir parkurun sıfırdan ülkeye kazandırılacağını söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Edirne'nin kürek sporunun başkenti olacağını söyledi.

Edirne, Avrupa'nın kürek merkezi olacak

2024 -U23 Kürek Teknesi Avrupa Şampiyonasının Türkiye'de ilk kez Edirne'de düzenleneceğini söyleyen İba, kürek sporu ile hem nehirlerin turizme kazandırılacağını, hem de kent ekonomisine büyük katkı sağlanacağını aktardı.

Önümüzdeki hafta Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu'nun Edirne'yi ziyaret edeceğini söyleyen İba, Bakan Kasapoğlu'nun ziyaretinde su sporları merkezi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacağını ifade etti.

Edirne'de kürek sporunun gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söyleyen İba, bir hayal ile çıktıkları yolda Edirne'nin Türkiye'nin ve dünyanın parkurlarının bir tanesi olması hedeflerinin gerçekleşmeye başladığını belirtti.

Eskiden taşkınlarla anılan Meriç Nehri'ndeki kötü imajın kürek sporu ile silineceğini aktaran İba, adrenalinin merkezi olarak artık herkesin Meriç Nehri'ne geleceğini ve burada su sporlarını yapacağının altını çizdi.

Konuşmaların ardından TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, Milli Sporcu Elis Özbay’a hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ