Edirne Adliyesi'ne Erişilebilirlik Belgesi verildi

Edirne'de Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda komisyon toplantısında alınan karar ile Edirne Adalet Sarayı'na Erişilebilirlik belgesi verildi.

Edirne Adliyesi'ne Erişilebilirlik Belgesi verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, engelli vatandaşların başkalarına ihtiyaç duymadan toplumsal yaşama katılabilmeleri, kamu ve özel alanlarda (bina, park, bahçe, vb.) daha rahat ulaşım sağlayabilmeleri ve daha iyi hizmet alabilmelerine yönelik, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sekretaryasında “Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu” tarafından yapılan inceleme ve denetimler sonucu, erişilebilir olduğu belirlenen “Edirne Adalet Sarayı” erişilebilirlik belgesi almaya hak kazandı.

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık’ın imzaladığı “Erişilebilirlik Belgesi”, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş tarafından, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak’a takdim edildi. 

Edirne İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme ve denetimlere istinaden, kentte ilk kez bir kamu kurumunun “Erişilebilirlik Belgesi” almaya hak kazandığını söyleyen Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, bu alanda Erişilebilirlik Belgesi alan kamu kuruluşlarının ve özel sektörlerin artmasını temenni etti.

Erişilebilirlik Belgesi almaya uygun bulunan ilk ve tek kamu kurumu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başsavcı Çakmak ise, Özbaş ve komisyon üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Burcu Temel