Selimiye Meydanı'nda 11. yıla özel 11 farkındalık turu atılacak

Mimar Sinan'ın Ustalık Eseri Selimiye Camii'nin Kültür Mirası Listesi'ne alınışının 11'nci yılı dolayısıyla  'farkındalık koşusu' yapılacak.

Selimiye Meydanı'nda 11. yıla özel 11 farkındalık turu atılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camii'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınışının 11'nci yıldönümünde, 'Selimiye Farkındalık Koşusu' gerçekleştirilecek. Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) ile Edirne Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilecek organizasyonda 11 tur koşularak farkındalık oluşturulacak.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (BÜDDER) Başkanı Önder Akdağ, 11. Yıla özel gerçekleştirilecek farkındalık turunun bu sene 26 Haziran 2022 Pazar günü yapılacağını düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu.

Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Derneği olarak aynı zamanda çeşitli sportif faaliyetler de gösterdiklerini söyleyen Akdağ, “Dernek olarak Edirne Maratonu’nun dışında da birçok etkinlik yapıyoruz. Bu bilinçle geçen yıl başlattığımız Selimiye Camii’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne alınışının yıldönümünde farkındalık etkinliği gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl 10. Yıl olması sebebiyle atletlerle 10 tur koşarak bu farkındalığı vurgulamıştık. Bu yıl da 26 Haziran Pazar günü 11 tur koşarak bu farkındalığı yine vurgulayacağız” dedi.

“Farkındalık koşusunu 30 atletle gerçekleştireceğiz”

 Selimiye Camii’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne girişini çok önemsediklerini belirten Akdağ, “Bu ülkemiz açısından çok önemli bir kazanımdır. Biz de böyle bir farkındalık ile bunu daha geniş kitlelere duyurarak yerli ve yabancı turistlerde bununla ilgili bilinç oluşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda şehrin turizmine ve tanıtımına da katkı sunuyoruz. Bu farkındalık koşusunu 30 atletle gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıllardaki hedefimiz belli kilometrelere ulaştıktan sonra bunu halk koşusu şeklinde büyüterek geleneksel bir organizasyon haline getirmektir” ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan