Edirne 4 bin 992 afetzedeye ev sahipliği yapıyor

Edirne İl Genel Meclisi haziran ayı toplantılarının 4. Birleşiminde meclis üyelerine sunulan Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonunun raporuna göre kentte 4 bin 992 depremzede misafir ediliyor.

Edirne 4 bin 992 afetzedeye ev sahipliği yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi haziran ayı toplantıları devam ediyor. Meclisin haziran ayı toplantılarının 4. birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı yoklamanın alınması ve önceki birleşime ait tutanakların okunmasıyla başladı. Daha sonra komisyon raporlarına geçildi.

Meclis üyelerine Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu raporu komisyon başkanı Halil Akdağ sundu.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Edirne'ye 6 bin 569 afetzedenin geldiğini belirten Akdağ, Afetzedelerin bin 577'sinin memleketlerine geri döndüğünü ifade etti.

Halen Edirne’de 4 bin 992 afetzedenin misafir edildiğini aktaran Akdağ, "Kayıt altına alınan ailelere ikametinde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü psikososyal destek ekiplerince ziyaretler sağlanarak, tüm ihtiyaçlarının tespitine ve karşılanmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir. İŞKUR Müdürlüğüne başvuruda bulunan 38 depremzede işe yerleştirilmiştir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla 446 kişiye 736 bin 149 lira destek sağlanmıştır." dedi.

Akdağ, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce 18 yaş altı çocuğu için "Sosyo-ekonomik destek" talebinde bulunan 376 afetzedeye toplamda 1 milyon 210 bin lira yardım sağlandığını söyledi.

Edirne’ye en çok Hatay’dan depremzede geldiğini bildiren Akdağ, Hatay’dan 2 bin 534 kişinin geldiğini sözlerine ekledi.

Doğukan Vurgun