EDİKAP yapı kullanma ruhsatı alamıyor

Edirne İl Genel Meclisi haziran ayı toplantılarının 4. birleşiminde konuşan Mehmet Geçmiş, EDİKAP'ın planları çizen mühendisin projeyi devretmemesi nedeniyle yapı kullanma ruhsatı alamadığını söyledi.

EDİKAP yapı kullanma ruhsatı alamıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi haziran ayı toplantılarının 4. birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında yapıldı. Toplantı yoklamanın alınması ve önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başladı. Daha sonra komisyon raporlarına geçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunu komisyon başkanı Yaşar Sasa meclis üyelerine sundu.

Yenilenebilir enerji imar raporu planları ile ilgili hazırlanan raporu okuyan Sasa, toplamda 20 güneş ve rüzgâr enerjisi santrali projelerinin yapı ruhsatı ile kullanım belgelerinin son durumu hakkında üyelere bilgi verdi.

Raporun okunmasının ardından konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, “EDİKAP’la ilgili problem var. EDİKAP’ın encümen üyesi olduğum için konuyu biliyorum. EDİKAP bütün planlarını yasal olarak İl Genel Meclisi’ne getirdi. Ancak mevcut planları çizen mimar istifa edip yurt dışına gitti. Kendisine defalarca ulaşmamıza rağmen tamam diyor. Yazılı bir noter kararıyla bir başka mühendise vekalet vererek projeyi devretmesi gerekiyor. Görüşmeler devam ediyor. Projeyle ilgili işlemler bitti. Yurt dışında bulunan arkadaşla ilgili sorunu hallettikleri zaman EDİKAP ruhsatını alacak. İmza yetkisi olmadığı için yapı kullanmayı alamıyorlar.” Dedi.

Doğukan Vurgun