EDGED Başkanı Güner'in, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıldönümü mesajı

Edirne 15 Temmuz Demokratik Gençlik Derneği (EDGED) Başkanı Veysel Güner İstanbul'un Fethi'nin 570. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Güner mesajında, İstanbul'un fethinin Ayasofya Cami'sinin ibadete açılmasıyla taçlandırıldığını belirtti.

EDGED Başkanı Güner'in, İstanbul'un Fethi'nin 570. yıldönümü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EDGED Başkanı Güner mesajında, fethin bir işgal veya istila olmadığını sabrın, sevginin ve imanın iradesi olduğunu belirtti.

570 yıl önce Türk Milleti’nin İstanbul’a bileğinin hakkıyla, aklının marifetiyle ve inanmışlığıyla mühür vurduğuna vurgu yapan Güner, "İstanbul’a vurulab mührün sökülmesi, bu mührün silinmesi imkansız olduğu gibi, bunu düşünenler vahim bir sapmanın ve sapkınlığın içindedir. Mehmedimizi Fatih, Konstantinopolis’i İstanbul yapan; hilali haçın önüne çıkaran, çan seslerini susturup, ezanımızı yücelten fetih, Türk milletinin muhteşem bir kazanım ve iftiharıdır. Fethimiz uzun bir hazırlık devresinin, yüzyılları bulan arayış ve ülkünün kutlu bir mahsulüdür. Fetih hareketiyle birlikte zulüm bitmiş, köhnelik son bulmuş, karanlığın perdesi inmiş, kalleş ve kötürüm emeller çöpe gitmiş; mukaddes ümitler, muzaffer özlemler, harcı muzafferlik ve muvaffakiyetle karılmış Türklüğün mukadderatı hamd olsun kazanmıştır.” İfadelerine yer verdi.

Güner, son olarak 10 Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Anayasofya Cami’sinin ibadete açılıp özüne döndürülmesi kararının fethin taçlandırılması olduğuna değindi.

İstanbul’un fethinin 570. yıldönümünü kutlayan Güner, fetih sırasında şehit olanlara Allah’tan rahmet diledi.

Doğukan Vurgun