Ebis'li Bisikletçilerden 13'ncü Çanakkale Zaferi Turu

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS), tarafından 13'ncü kez Çanakkale Zaferi bisiklet turu düzenlendi.

Ebis'li Bisikletçilerden 13'ncü Çanakkale Zaferi Turu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS), Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale Şehitliği'ne bisiklet turu düzenledi. Edirne Bisiklet Kulübü Başkanı Mustafa Kurt, Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutlanan bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitleri minnet ve şükranla andıklarını söyledi.

"Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır"

Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birisinin Çanakkale Zaferi olduğunu söyleyen Edirne Bisiklet Kulübü Başkanı Mustafa Kurt, "Ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin  108. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Savaşları, yüzyılımızın en büyük savaşlarından birisidir. Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıdır… Çanakkale savaşına baktığımız da Kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden tüm insanımız bu savaşta bir şekilde rol almış ve vatanı canı pahasına savunmuştur. Çünkü; Vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. Bana deseler ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlatın. Derdim ki, geldiler, gördüler ve döndüler" ifadelerine yer verdi.

"Gelecek nesillere bunu fırsat buldukça anlatmalıyız"

Çanakkale Zaferi ile birlikte, Şehitler Günü olarak da kutlanan bu anlamlı zafer gününde, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitleri minnet ve şükranla hatırladıklarını söyleyen Kurt, "Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki; temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden büyük Türk ordusunun kahraman mensupları ile vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum. Bizler Çanakkale de kanını seve seve akıtmış şanlı ecdadımızın ne için şehit olduğunu her zaman hatırlamalı ve gelecek nesillere bunu fırsat buldukça anlatmalıyız.Bu kapsamda Edirne Bisiklet Kulübü olarak rehber ve sporcularımızla 19 Mart 2023 günü Çanakkale Bigalı Köyünde başlayan ve akabinde Büyük Anafarta ile Şehitler Abidesinde son bulan güzergahta 19 kişilik bir ekiple bu yıl 13. kez düzenlediğimiz turumuzu tamamladık" şeklinde açıklamada bulundu.

Burcu Temel