'Dürüst Market' gelirleri depremzedelere gönderilecek

Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri iki kazanımlı bir projede buluşturan kazançlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrencilere doğruluk ve dürüstlüğün yaşamdaki en büyük değerlerden olduğunu anlatmak amacıyla tasarlanan Dürüst Market projesi, depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sağlayacak. 

'Dürüst Market' gelirleri depremzedelere gönderilecek

Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu'nda değerler kulübü çalışmaları çerçevesinde öğrencilere doğruluk ve dürüstlüğün yaşamdaki en büyük değerlerden birisi olduğunu anlatmak için dürüst market projesi tasarlandı.

"Bu markette kasa sorumlusu yok"

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Fatih Ot, "Bu markette kasa sorumlusu yok. Herkesin sorumlusu kendi vicdanı. Alınan ürünlerin bedeli kasaya bırakılıyor, para üstü yine öğrenci tarafından alınıyor. Herhangi bir denetleme söz konusu değil. Bu çalışma ile öğrenciler kendi özbenliklerinde dürüstlüğü içselleştirmiş oluyorlar" dedi.

 “Dürüst Markette” satılan ürünleri öğrencilerin kendilerinin tedarik ettiğini belirten Okul Müdürü Fatih Ot, Onları bu hususta en çok heyecanlandıran noktanın ise elde edilecek gelirin depremzede kardeşlerine gönderilerek yaraların sarılmasına katkı sağlanacak olması olduğunu ifade etti.

Etkinlik sonunda hem çocuklar doğruluk ve  dürüstlük kavramlarını içselleştirdiğini, hem de “Eğitimde Tek Yürek” kampanyası çerçevesinde Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu'ndan Diyarbakır Silvan’daki 2 ortaokula bir miktar maddi destek sağlanmış olduğunu vurgulayan Ot, "Değerlerimiz hususunda farkındalık oluşturmaya, kazanımlar sağlayacak etkinlik yapmaya ve deprem bölgesindeki kardeşlerimize çeşitli çalışmalar ile destek olmaya; öğretmen, öğrenci ve velilerimiz ile devam etmek istiyoruz" Dedi.

Özlem Ceylan