EBİDOST'tan anlamlı tur

Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu olarak kuruluş yıl dönümümüzde ve "Benim Kalbim Senin Kalbin" sloganı ile anlamlı bir tur yaptı.

EBİDOST'tan anlamlı tur
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EBiDOST derneğinin kuruluş yıl dönümü olması sebebi ile Edirne Karaağaç Mahallesine Bosna Köy üzerinden sürüş yapıldı. Turda EBiDOST’un yanı sıra EBİS (Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü), MODABİS (Modavizyon Bisiklet Grubu) ve Edirne Bisikletli kadınlar topluluğu dahil oldular. Etkinlik kapsamında 41 Katılımcı ile turu gerçekleştir. 

Yapılan açıklamada, EBiDOST Derneği başkanı ve Bisikletliler Derneği Edirne İl Temsilcisi Barış Yalçındağ, “Artık Edirne'de bisikletlilerin öneminin anlaması açısından bu turun çok önemli olduğunu düşünmekteyim. Bisiklet kullanımı sadece keyif değil bir yaşam tarzı olarak belirlenmeli ve günlük hayatımızın içine dahil edilmeli. Ancak şehrimizde ne yazık ki yeterli desteği görememesinin yanı sıra motorlu araç sürücüleri tarafından bilinçsizce araç kullanımı sebebi ile zor anlar yaşamaktayız. Valilik ve belediyemiz tarafından bizlere destek veriliyor. Bizlerde bu desteklerle herkesin bu bilince sahip olmasını amaçlıyoruz. Bu konu ile ilgili olarak EBiDOST ve Bisikletliler Derneği Edirne İl Temsilciği olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerimize getireceğiz.”

Yalçındağ “Bisikletin sadece çocuklarımıza aldığımız bir oyuncaktan öte yaşam tarzı olarak benimsenmesi gerektiğini bu şekilde hem kalp rahatsızlıklarının önüne geçmeye yardımcı olmasının yanı sıra bisiklet ile gezerken şehrin karmaşasından uzaklaşarak daha sakin bir yolculuk yapıyoruz. Bu yolculuğumuz bizlere mutluluk veriyor ve bana göre dünyada mutluluktan daha iyi gelen bir ilaç yok. Tüm Edirneli arkadaşlarımızı Salı akşamları turlarımıza bekliyoruz” diyerek sözlerine devam etti.

Edirne Erasta AVM önünden başlayan tur toplamda 25 km. mesafe ile yine başlangıç noktası olan Erasta AVM önünde son buldu.

Haber Merkezi