Dünya İnsan Hakları Günü dolaysıyla stant kuruldu

Edirne İnsan Hakları Kurulu tarafından Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesi'nde bilgilendirme standı kuruldu.

Dünya İnsan Hakları Günü dolaysıyla stant kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. İl İnsan Hakları Kurulu tarafından Saraçlar Caddesi’nde kurulan stantta vatandaşlara hakları anlatılarak broşür dağıtıldı.

"İnsan haklarıyla insandır"

İnsanın haklarıyla insan olduğunu belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, "İnsan haklarının ileri olmadığı toplumlar, her zaman geri kalmışlardır. İnsanlarımız haklarını bilmeli. Bu anlamda da biz, bilinçlendirme yaparak insanlara haklarını hatırlatıyoruz. Ülkemizdeki insan hakları çok kıymetli ve son yıllardaki insan hakları gelişimi için de hep birlikte hem farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Hapishaneler, hastaneler, şehitler derneğimiz ve birçok kurumu ziyaret ederek, Dünya İnsan Hakları Günü etkinliklerimiz devam edecek. Buradan şunu söylemek isterim ki, insanlar, haklarını bilsinler ve bilinçli bir şekilde de haklarına sahip çıksınlar” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar insan haklarının yer aldığı broşürler dağıtıldı ve bilgilendirme yapıldı.

İpek Esma Çeşme