Batı Trakyalı şairlerin kitapları düzenlenen etkinlikte tanıtıldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi tarafından kitap tanıtım ve söyleşi programı düzenlendi.

Batı Trakyalı şairlerin kitapları düzenlenen etkinlikte tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yayımlanan Bağlar Dergisi yazarlarından Müberra Karadayı, Ayşe Adem ve Hüseyin Mehmet’in şiir ve öykü kitapları Edirne YTB Koordinasyon Merkezi’nde tanıtıldı.

Etkinlikte yazarlar Hüseyin Mehmet, Ayşe Adem ve Müberra Karadayı kitapları hakkında bilgi verdi.

Kitaplar tanıtıldı, söyleşi gerçekleştirildi

Etkinlikte Yazar, Fiyaka ve Saklambaç dergileri sahibi Hüseyin Mehmet’in kaleme aldığı “KALANLARA” adlı öykü kitabı, şair Ayşe Adem’in “Kuşa Benzeme Oyunu” adlı şiir kitabı ile şair Müberra Karadayı’nın yakında yayımlanan “Güneşe Yakın” adlı şiir kitabı tanıtıldı.

Hüseyin Mehmet, balkanlara yönelik yayın yapan Kültür Sanat Edebiyat Dergisi Bağlar’ı tanıtarak, kaleme aldığı öykü kitabının hikâyesini anlattı. Mehmet, ayrıca Batı Trakya’da yayımladığı FİYAKA Düşünce ve Edebiyat Dergisi ile Saklambaç Çocuk Dergisi hakkında bilgi verdi.

Şair Müberra Karadayı yakında yayımlanan ilk şiir kitabı “Güneşe Yakın” adlı kitabını tanıtarak, şiir yazmaya neden ve nasıl başladığını katılanlara anlattı.

Şair Ayşe Adem ise “Kuşa Benzeme Oyunu” başlıklı şiir kitabı hakkında bilgi vererek, şiirle ilk buluşmasını, ilk şiirleri ve yazarlık konusundaki tecrübelerini aktardı.  Batı Trakyalı yazarlar kitaplarını tanıttıktan sonra, Batı Trakya’da ve genel manada balkanlardaki Türkçe, edebiyat ve şiir konusu hakkındaki tecrübelerini katılanlarla anlattı.

Yazarlar kitap tanıtımının ardından Batı Trakya'daki edebiyat ve şiir konusunda bilgi aktardı. Yazarlar etkinliğe katılan uluslararası öğrenciler ve akademisyenlere kitaplarını imzalayarak hediye etti.

"Öğrencilerimizi eğitim hayatları boyunca yalnız bırakmıyoruz"

YTB Edirne Ofisi Koordinatörü Fatih Ot, YTB'nin sadece Balkanlar değil, bütün dünyadaki öğrencilere kapılarını açtığını ve onları Türkiye'deki eğitim hayatları süresince yalnız bırakmadığını dile getirdi.

YTB Edirne Koordinasyon Ofisi'nin akademi çalışmaları ve öğrencilere yönelik faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini belirten Ot, batı Trakya'nın çeşitli bölgelerinden gelen öğrencilere destek olduklarını aktardı.

Doğukan Vurgun