Dolu ve sağanağın etkilediği tarım arazilerinde inceleme sürüyor

Edirne Ziraat Odası ekipleri tarafından kentte etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası ekili tarım arazilerini incelemeye devam ediyor.

Dolu ve sağanağın etkilediği tarım arazilerinde inceleme sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Odanın yaptığı açıklamaya göre, ekipler saha çalışmaları kapsamında ekili tarım arazilerinde hasar tespit çalışması gerçekleştirdi.

Akardere, Büyükgerdelli, Domurcalı, Geçkinli, Keramettin, Küküler, Sülecik, Taşlısekban, Tatarlar ve Yağcığı köylerinde yapılan incelemelerde ürünleri zarar görüş üreticilere TARSİM sigortasının önemi anlatıldı.

Zarar meydana gelen bölgelerin bildirildiği açıklamada, “Ziyaretini gerçekleştirdiğimiz Süloğlu bölgesindeki arazilerde Domurcalı, Sülecik,Taşlısekban, Yağcılı ve Geçkinli köylerimizde dolu zararı meydana gelmiştir. Zararın arpa arazilerinde daha çok olup, buğday ayçiçek kanola arazilerindede zararlar meydana gelmiştir. Üreticilerimize geçmiş olsun diyerek kahve ziyaretlerimizi gerçekleştirip TARSİM sigortası yaptırmanın önemini vurguladık. İklim değişikliğinden kaynaklı yıkıcı doğal afetlere karşı ürününüzü TARSIM ile güvence altina alın, emeğinizi çöpe atmayın.” İfadeleri yer aldı.