Doktoru darp ve tehdit eden şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Edirne'de doktoru darp ettikten sonra tahliye edilen ardından sosyal medyadan doktoru tehdit ederek yeniden tutuklanan şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Doktoru darp ve tehdit eden şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nde doktor B. B. Ö.’yü darp eden şahıs tutuklandıktan sonra 2. duruşmada serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra sosyal medya üzerinden doktoru tehdit eden şahıs hakkında yeniden mahkeme açıldı.

Duruşma sonucunda yeniden tutuklanan şahıs Edirne 5. Asliye Caza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklu sanık V.K duruşmada verdiği ifadesinde darp olayının ardından ev hapsi cezası aldığını aktararak annesini kaybetmenin acısı ile öfkelendiğini ve doktoru darp ettiğini söyledi.

Sanık V.K, darp olayından dolayı pişman olduğunu aktardı.

Sosyal medya paylaşımlarında doktoru tehdit etmediğini iddia eden V.K, paylaşımlarının filmden kesitler olduğunu belirtti.

Sanık V.K’nın ifadelerinin ardından Mahkeme, sanığın yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün imza verme zorunluluğu getirerek adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşma ileri tarihe ertelendi.

Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, Doktor B. B. Ö.’yü darp ettikten sonra ev hapsi verilen ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımın ardından tekrar tutuklanan V.K.’nın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine tepki gösterdi.

Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi gerektiğini ve yaşanan olaydan dolayı üzgün olduklarını belirten Altun, “17 Nisan sağlıkta şiddete karşı mücadele günüydü ve Türkiye’nin her tarafında basın açıklaması yapıldı. Gerçekten çok üzülüyoruz. Daha önce bir meslektaşımıza karşı şiddet uygulamış olan birisi tahliye olduktan sonra bu sefer sosyal medya üzerinde üstü kapalı şekilde ölüm tehditlerinde bulunuyor. Duruşmada tahliye kararı veriliyor. Caydırıcı yasal düzenlemeler yapılmadığı takdirde bunun önüne geçilebilme olasılığı yok. Bugüne kadar 10'un üzerinde hekim görevi başında katledildi. Diyecek başka bir şey bulamıyorum.” Dedi.

OLAY

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli doktor B.B. Özdeş, 7 Şubat'ta dahiliye yoğun bakım servisinde vefat eden hastanın oğlu V.K. tarafından darbedilmiş, "Beyaz kod" bildiriminin ardından şüpheli polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen zanlıya, önce ev hapsi cezası verilmiş, daha sonra yapılan itiraz üzerine V.K. tutuklanmıştı. Doktorun ailesinin, tahliye sonrası sanığın sosyal medyada kızlarına yönelik "tehdit içerikli" paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle şikayeti üzerine ayrı dava açılmış, V.K. yeniden tutuklanmıştı.  

İpek Esma Çeşme