Dikkat! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek

Türkiye balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklığının 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Dikkat! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hava durumu raporuna göre ülkenin 09 Ocak Salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava sisteminin etkisi altına giriyor.

Türkiye, 09 Ocak 2024 Salı akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek, Salı günü itibarıyla yurt genelinde yağış bekleniyor. Yağışların Çarşamba günü kara dönüşmesi bekleniyor.

Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor.

10 Ocak Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, Ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Haber Merkezi