Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Edirne'de çeşitli ziyaretlerde bulundu

‘AK Parti Teşkilat Buluşması' programına katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanları Prof. Dr. Yekta Saraç, Dr. İsrafil Kışla, Ahmet Minder yapılan toplantının ardından İl Başkanı Belgin İba ile birlikte ziyaretlere başladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanları Edirne'de çeşitli ziyaretlerde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak Edirne Batmanlılar ve Mardinliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanları, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki heyet, Dernek Başkanı Mehmet Sadık Bulut tarafından karşılandı.  

Nazik ev sahipliği ve sohbetleri için Bulut’a teşekkür eden Başkan İba, Edirne’nin daha iyi noktalara gelmesi adına birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Buradaki ziyaretin ardından Edirne Doğu Anadolu Yardımlaşma Derneği’ne geçen AK Parti Heyetini, Dernek Başkanı Yücel Kartoprak karşıladı. Derneğin çalışmaları ile ilgili bilgi alan heyet, dernek yönetimi ile sohbet etti.

Edirne Karadenizliler Derneği’ni de ziyaret eden heyet, Edirne’de yaşayan Karadenizli vatandaşların kaynaşması ve birbiriyle buluşup tanışması adına yapılabilecekleri görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Dernek Başkanı Şenol Ekşi, Cumhurbaşkanı başdanışmanları ve AK Parti Heyetine teşekkür etti.

Kapıkule’de yapılan çalışmaları yerinde incelediler

Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Nihat Kınık'ı, makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı başdanışmanları, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve beraberindeki heyet, gurbetçi sezonu olması nedeniyle yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçi vatandaşların gelişlerinde bu yıl tüm zamanların rekor girişinin kırıldığı aktarılan görüşmenin ardından giriş-çıkışların yapıldığı bölgeye geçen heyet, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapan gurbetçilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek sohbet etti.

2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımlarıyla açılışı gerçekleştirilen Hıdırlık Tabyası Balkan Tarihi Müzesi'ni ziyaret eden heyet, müzeyi dolaşarak yetkililerden bilgi aldı.

Buradaki ziyaretin ardından Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi'ni ziyaret eden heyet, görevliler ile birlikte içeride bulunan bölümleri dolaştı.

İlçelerde yapılan çalışmalar değerlendirildi

Edirne kent merkezindeki ziyaretlerin ardından ilçeleri ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, ilk olarak Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız ile Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan'ı ziyaret etti. Ardından Cumhuriyet Caddesi’ndeki esnaflarla sohbet eden heyet, esnafa hayırlı işler dileyerek, kıraathanelerdeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Daha sonra Edirne’nin Uzunköprü İlçesine giden heyet, kısa süre önce atanan İlçe Başkanı Önder Kuruşar ve yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Edirne’nin İpsala ve Keşan İlçelerinde de teşkilat ve esnaf ziyareti yapan AK Parti Heyeti, esnaflar, üreticiler ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

Özlem Ceylan