Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda yeni dönem eğitimleri başladı

Edirne Valiliği'nce hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda ilk ve orta kademede eğitim gören öğrencilere yönelik yeni dönem eğitimleri başladı.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda yeni dönem eğitimleri başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 2022-2023 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte Çocuk Trafik Eğitim Parkı'ndaki bilinçlendirme eğitimleri de kaldığı yerden devam ediyor.

Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret eden Kadripaşa İlkokulu öğrencilerine ‘Trafik Eğitimi’, ‘Yangın Bilinci’, ‘Çevre Bilinci’, ‘Acil Durum Bilinci’, ‘112 Acil Çağrı Numarası Bilinci’ ile ‘Sağlıklı Yaşam’ konularında, alanında uzman eğitmenler tarafından uygulamalı eğitim verildi.

2019'dan bu yana 5 - 14 yaş arası çocuklara uygulamalı eğitim verilen Çocuk Trafik Eğitim Parkı, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk misafirleri Kadripaşa İlkokulu öğrencileri oldu.

Açıldığı günden bu yana toplam 19 bin 68 öğrenciye eğitim verildiğini söyleyen Çocuk Trafik Eğitim Parkı yöneticisi Meral Bozkurt, Amaçlarının başta trafik kuralları olmak üzere diğer alanlarda da bilinç kazandırmak olduğunu belirtti.

Çocuk Trafik Eğitim Parkı'ndaki amacın 5 yaşından 14 yaşına kadar çocukların derslerinde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini, parkta uygulama fırsatı vermek, okul dışında her an karşı karşıya oldukları trafik ortamlarını uygulamalı gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranışlar kazanmaları olduğunu ifade eden Bozkurt, eğitimlerin devam edeceğini aktardı.

İpek Esma Çeşme