'Matematik Koridoru' düzenlenen törenle açıldı

Matematik Seferberliği çalışmaları çerçevesinde Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nde hazırlanan "Matematik Koridoru" düzenlenen törenle açıldı.

'Matematik Koridoru' düzenlenen törenle açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştıracak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlayacak bir proje için harekete geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği Projesi kapsamında, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi'nde oluşturulan Matematik Okuryazarlığı Koridoru'nun açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü Başkanı Aylin Gürbüz, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Matematik Seferberliği'nin öğrencilerin matematiği severek öğrenmeleri açısından son derece önemli bir çalışma olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, okul bünyesinde kurulmuş olan ve açılışı gerçekleştirilen Matematik Koridoru'nun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Koridorun oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Arpacı, bu ve benzeri çalışmaların diğer okulların bünyelerinde de hayata geçirilerek, daha çok okula, öğrenciye ulaşılmasının sağlanacağını belirtti.

Burcu Temel