CHP ve ADD'den alternatif çelenk töreni

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk töreni düzenlendi.

CHP ve ADD'den alternatif çelenk töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP Edirne İl Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenklerin sunumu ile başlayan tören bando eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

CHP İl Başkanı Samet Kahraman günün anlam ve önemi belirten konuşma yaptı.

CHP İl Başkanı Samet Kahraman yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bu önemli gününde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve aziz ruhlarının önünde saygı ile eğiliyorum “ Dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere armağan ettiğinin altını çizen Kahraman, "Atatürk, gençliğin önemini ilk kavrayan lider olarak; “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak” diyerek Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmiştir” İfadelerine yer verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden alternatif tören

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne şubesi tarafından da 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı’nda alternatif çelenk töreni düzenledi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu üyesi Gökay Bilgin yaptı.

19 Mayıs 1919’un Türk Milletinin doğum günü olduğunu söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu üyesi Gökay Bilgin, “Bugün, büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 104. yıl dönümüdür. Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde aydınlık günlere doğru yürüyüşünün, başladığı gündür.  Ulusumuzun kaderini kendi iradesiyle değiştirerek yeniden yazdığı, eşsiz bir destanın başlangıcıdır. Saltanatın ve hilafetin ülkeyi sürüklediği uçurumdan, yok olma eşiğinden emperyalist planları bozarak tarihin çöplüğüne attığı gündür.” Şeklinde konuştu.

Özlem Ceylan- Dilek Şahin