Çarşıda bayram hareketliliği yaşanıyor

Edirne'deki çarşılarda Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşanıyor. Çarşıda Edirneliler ve çevre illerden gelen ziyaretçilerin dışında Batı Trakya'dan gelenlerde yoğunluk oluşturuyor.

Çarşıda bayram hareketliliği yaşanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar giyimden gıdaya kadar birçok ihtiyacını karşılayabilmek için tarihi çarşıları tercih ediyor. Edirne’deki tarihi çarşılarda Ramazan Bayramı hareketliliği yaşanıyor.

Kıyafetten züccaciyeye pek çok ürünün satıldığı tarihi çarşılarda, çevre iller başta olmak üzere Bulgaristan ve Yunanistan'dan da çok sayıda ziyaretçi bayram alışverişi için Edirne’yi tercih etti.

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı Edirne’deki esnafların yüzü gülüyor. Bayram alışverişi için sadece Edirneliler değil, komşu illerin yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan’dan da soydaşlar alışverişe geliyor.

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Edirne’deki pazarlarda hareketlilik yaşanıyor.

Edirne bilindiği gibi Osmanlı'ya yüzyıla yakın başkentlik yaptığı için saray mutfağından da birçok lezzet günümüze kadar taşınmış durumda. Tabi saray mutfağının en çok da tatlıları günümüzde tercih ediliyor.

Selimiye Cami'ne gelir getirmesi için yapılan Tarihi Arasta Çarşısı'nda da saray tatlılarını satan birçok şekerlemeci bulunuyor. Onlarda da bayram öncesi tatlı bir telaş var. Şekerlemeciler koronavirüs günlerinde bayram alışverişi için kalan kısıtlı zamanda vatandaşlara hizmet için mesai yapıyor.

Kentte 35 yıldır esnaflık yapan Remzi Öz, Ramazan Bayramı nedeniyle alışveriş yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Satışlardan memnun olduklarını ifade den Öz, “İşler güzel gidiyor. Hareketlilik başladı. Geçen yıllara göre işlerimiz daha iyi. Vatandaşlar pantolon, tişört, gömlek gibi ürünlere yöneliyor.” Dedi.

Yunanistan’dan Edirne’ye gelen Sadık Kıraçoğlu, Batı Trakyalı Türklerin Ramazan Bayramı alışverişi için Edirne’yi tercih ettiğini belirtti.

Doğukan Vurgun