'Çanakkale Zaferi milletimizin küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür'

AK Parti Edirne İl Başkanvekili Aydoğan Akıncı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'ncu yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

'Çanakkale Zaferi milletimizin küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çanakkale Zaferi’nin, dünya tarihini etkileyen dönüm noktası olduğunu belirten Akıncı, "Çanakkale Deniz Zaferi adeta imkânsızın başarıldığı, vatanı, bayrağı, milleti, dini ve devleti için canını feda eden şehitlerimizin destanıdır" dedi.

Çanakkale Zaferinin, Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu aktaran Akıncı, "Çanakkale Zaferi ırkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşan işgal ordularının saldırılarına karşı var gücü ile karşı koyan milletimizin yazdığı kahramanlık örneğidir. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımalıyız" İfadelerini kullandı.

Çanakkale Zaferinin yeniden dirilişin sembolü olduğunu belirten Akıncı, "Aynı zamanda Çanakkale zaferi binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin küllerinden yeniden dirilişinin sembolüdür. Milletimizin en seçkin,  en yetişmiş ve en verimli nesillerini feda etme pahasına Çanakkale'de fitilini tutuşturduğu istiklal ateşi,  Kurtuluş Savaşı'nı verecek gücü bulmamıza vesile olmuş  ve yeni Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu ile sonuçlanmıştır" dedi.

Çanakkale'de sergilenen birlik kardeşlik ve dayanışma,  milletime hem zaferi kazandırmış ve hem de Kurtuluş savaşımı için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu verdiğini söyleyen Akıncı,  "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi